El COPCV mostra el seu suport en el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones

Mª Carmen Molés, vocal del COPCV, assiteix a l'acte institucional organitzat per la Subdelegació de Govern de Castelló. És necessari 'visibilitzar i sensibilitzar sobre esta problemàtica social'.

Enguany, degut a la crisi sanitària, l’acte institucional organitzat pel Ministeri d’Igualtat per commemorar el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona,  s’ha fet virtual i s’ha vist reforçat per aquells desenvolupats en totes les ciutats i els pobles del país.

Este és el cas, del minut de silenci i lectura d’un manifest amb els quals la Subdelegació de Govern de Castelló i institucions presents com el COPCV, han mostrat la seua repulsa a la violència contra les dones.  La nostra vocal, Mª Carmen Molés, ha manifestat la importància d’organitzar i donar suport a actes com este ja que “ajuden a visibilitzar i sensibilitzar sobre una problemàtica que arrosseguem com a societat massa anys. El Col·legi és especialment sensible en este tema ja que com a professionals de la Psicologia som conscients dels perjudicis psicològics que comporta viure en primera persona o en un entorn on es dona este tipus de violència".

A les 12 del migdia, en la plaça de la muralla liberal de la capital de la Plana, s’ha realitzat este acte institucional en memòria de les víctimes de violència de gènere. Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló va llegir el manifest recordant que “al nostre país, durant l'any 2020, la violència de gènere en l'àmbit de la parella o exparella s'ha cobrat la vida de 41 dones i de tres xiquets i xiquetes, i ha deixat a 19 xiquetes i xiquets orfes per l'assassinat de les seues mares”.

R. Marco, Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló; Mª C. Molés, Vocal COPCV; Soledad Ten, Subdelegada del Govern Castelló; Ana Belén Edo, Senadora del PSPV; Ernest Blanch, Ditupado en les Corts per Castelló. (d'esq. a dta.)Noticias relacionadas

  • 23/09/2021
Mostrem el nostre suport a les persones afectades per l'erupció volcá de l'illa de La Palma

Mostramos nuestro apoyo a las personas afectadas por la erupción del volcán de la isla de La Palma.
Leer

  • 20/09/2021
Assistim a l'acte d'apertura del curs acadèmic 2021-2022 de les universitats valencianes

La tornada a la presencialitat i el finançament, centren els discursos del president de la Genralitat i de la rectora de la UJI. Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta han assistit a este esdeveniment.
Leer

  • 16/09/2021
Conversa amb Ismael Quintanilla, amb motiu de la publicació del llibre "El recolector de piedras"

Serà el dijous, 23 de setembre a les 19:00, en el Centre Cultural La Nau de València.
Leer

  • 14/09/2021
Próxima actividad del Club de Ocio

Senderismo. El Grupo de Trabajo de Psicología del Deporte y el Ejercicio del COPCV-Castellón propone realizar una caminata el próximo domingo, 3 de octubre, desde Segorbe hasta el paraje natural del ‘Salto de la Novia’ (Navajas).
Leer

  • 13/09/2021
El COPCV rep una distinció pel treball dels i les psicòlogues durant la pandèmia

El guardó s'ha entregat en l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament de Castelló en record a les víctimes de la covid-19 i per destacar l'important paper dels sectors essencials durant la pandèmia. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, ha recollit el reconeixement.
Leer

  • 08/09/2021
III Edición Programa “LIDERESES”

En el marco del VII Pacto para el Empleo en la ciudad de Valencia, Valencia Activa ha puesto en marcha este programa formativo, para impulsar y visibilizar la carrera profesional de las mujeres directivas valencianas, en el que colabora la CEV.
Leer