Durant el confinament, les dones continuaren assumint la majoria de tasques de la llar

Són les conclusions extretes de l’enquesta sobre corresponsabilitat que l’Ajuntament ha fet a dones de la ciutat. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha estat present en l’acte.

L’Ajuntament de Castelló ha fet pública el resultat de l’enquesta sobre corresponsabilitat durant un període de temps molt concret: el confinament. La investigació ha contat amb la participació de 600 dones majors de 16 anys i residents a la ciutat, entre els mesos d’octubre i novembre de 2020. L’entrevista personal a peu de carrer s’ha basat en tres eixos: variables sociodemogràfiques,  estructura familiar de la dona enquestada, repartiment de tasques durant i abans del confinament.

Entre les conclusions més destacades trobem que les dones, tant abans com durant el confinament, han sigut les que s’han fet càrrec de les tasques domèstiques en major mesura que les seues parelles (amb excepció de la reparació d’elements de la vivenda en la qual hi hagué major dedicació de les parelles); i que varen ser les dones, les que varen assumir els treballs de neteja que deixaren de fer les persones d’ajuda externa. 

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castelló, Verònica Ruiz, encarregada de fer la presentació el 20 d’abril, va posar dades a estes afirmacions: el 99% de les dones enquestades desenvolupen el treball de casa, abans i després del confinament, mentre que dos de cada 10 parelles, no assumeix cap. “Estem molt lluny de la corresponsabilitat”, ha afirmat Ruiz. Qui ha destacat que fins els 39 anys, hi ha menor presència dels homes en les tasques de la casa i les cures.

Davant estos resultants, Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV i representant del Consell de Benestar Social que ha assistit a la presentació, assenyala com a fonamental que es desenvolupen accions educatives i formatives per a grups generacionals molt diferents i sense distinció de gènere, des d’infantil fins a l’edat adulta. “Fer investigacions d’este tipus és una manera d’evidenciar quina és la realitat diària i quotidiana que ens envolta però hem d’anar més enllà per tal d’aconseguir la igualtat real que sense dubte, beneficiarà a tota la societat”. Per això, el Col·legi  continuarà col·laborant amb esta regidoria en els projectes encaminats a arribar a este objectiu.

 

2 archivos adjuntos

conclusions.pdf [0,09 MB]

Enquesta corresponsabilitat_abril 2021-1.pdf [1,18 MB]Noticias relacionadas

  • 26/05/2021
V Certamen de Relats Beatriu Civera

El certamen impulsat des de la Regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI obri el termini d'inscripcions fins el 31 de maig 2021.
Leer

  • 18/05/2021
El COPCV apoya las reivindicaciones de las Jornadas contra la LGTBIfobia de Castelló

Zoraida Granados, asesora de la Junta, ha asistido como representante del COPCV, a los actos enmarcados en estas Jornadas. En ellos, se ha exigido la aprobación de una Ley Trans a nivel estatal y el desarrollo de políticas que promuevan la igualdad de las personas transgénero.
Leer

  • 17/05/2021
Día Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia

'Per una societat inclusiva que garantisca el benestar de totes les persones'. / Día Internacional contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia. 'Por una sociedad inclusiva que garantice en bienestar de todas las personas'.
Leer

  • 03/05/2021
Webinar per oferir a la ciutadania formació en igualtat i violència de gènere

L'activitat organitzada per l'Escola d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, es celebrará el proper 11 de maig 2021
Leer

  • 26/03/2021
La vocal, Mª Carmen Molés, assisteix a l’acte d’entrega del Premi Olimpia 2021

Es tracta d'un reconeixement amb el qual es posa en valor la figura de la dona en diferents àmbits. De fet, l'esdeveniment s'ha celebrat dins la commemoració institucional pel Dia Internacional de la Dona.
Leer

  • 09/03/2021
Resum - Junta General Ordinària 2021 del COPCV

El 5 de març es celebrà la Junta General Ordinària del COPCV que enguany, es va retransmetre per streaming.
Leer