Reunió amb la Direcció General de Coordinació de Diàleg Social

En esta trobada, els i les representants del COPCV, han informat sobre els temes, les mancances, i les línies d'actuació que consideren més importants de cara a atendre les necessitats de la població pel que fa a la salud emocional i mental.

Francisco Santolaya, degà del COPCV, Vicenta Esteve i Andrea Ollero, secretària i vocal, respectivament, han mantingut una ampla entrevista amb la directora general de coordinació de Diàleg Social de la Generalitat, Zulima Pérez. L’encontre s’ha mantingut en les dependències de la Generalitat, el dijous 3 de febrer. En ell, s’han tractat diversos temes relacionats amb la preocupació i el compromís que ambdues entitats tenim per la salut mental de la ciutadania.

El Col·legi va informar sobre les accions realitzades durant la pandèmia, analitzarem de manera conjunta i detallada les necessitats de benestar emocional de la població a nivell social, educatiu i en l’àmbit de la salut pública, posant de rellevància a necessitat d’incloure els psicòlegs clínics en Atenció Primària en els centres de salut.

Per la nostra banda, manifestarem la preocupació per la salut mental en infància i adolescència en els centres escolars, reforçant la idea de la necessitat del perfil del psicòleg/a dels orientadors educatius. En este mateix sentit, es va informar sobre la xarxa existent de Gabinets Psicopedagògics Municipals la qual ha d’integrar-se en el Sistema Educatiu com un recurs preventiu important.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, comunicarem la necessitat de continuar augmentant la ràtio de professionals de la Psicologia en atenció primària i secundària ja que la intervenció comunitària, és fonamental per fer front a problemes com la pobresa i les desigualtats sorgides en temps de pandèmia.

Per finalitzar, acordarem reunir-se novament al mes de març.Noticias relacionadas

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer

  • 16/02/2024
Realizada la III Jornada de Psicología Educativa del COPCV ‘Educación y Salud Mental a lo largo del desarrollo vital’

Los psicólogos y psicólogas que han participado, constatan la necesidad del psicólogo educativo dentro de los centros. En este evento, se ha presentado en la Comunitat el Estudio PsiCE, Prevención de los Problemas Emocionales en el Contexto Educativo.
Leer

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer

  • 09/02/2024
¿Hay relación entre la implicación de los padres en los deberes escolares y el rendimiento académico de sus hijos?

Veamos las principales conclusiones de un estudio publicado en la revista Psicothema.
Leer

  • 06/02/2024
El Grupo de Trabajo de Psicología y Educación de Castellón comunica…

Artículo 1. 'Aprender a vivir, enseñar a disfrutar. Buscar soluciones reales a problemas reales'.
Leer