Reunió amb la Direcció General de Coordinació de Diàleg Social

En esta trobada, els i les representants del COPCV, han informat sobre els temes, les mancances, i les línies d'actuació que consideren més importants de cara a atendre les necessitats de la població pel que fa a la salud emocional i mental.

Francisco Santolaya, degà del COPCV, Vicenta Esteve i Andrea Ollero, secretària i vocal, respectivament, han mantingut una ampla entrevista amb la directora general de coordinació de Diàleg Social de la Generalitat, Zulima Pérez. L’encontre s’ha mantingut en les dependències de la Generalitat, el dijous 3 de febrer. En ell, s’han tractat diversos temes relacionats amb la preocupació i el compromís que ambdues entitats tenim per la salut mental de la ciutadania.

El Col·legi va informar sobre les accions realitzades durant la pandèmia, analitzarem de manera conjunta i detallada les necessitats de benestar emocional de la població a nivell social, educatiu i en l’àmbit de la salut pública, posant de rellevància a necessitat d’incloure els psicòlegs clínics en Atenció Primària en els centres de salut.

Per la nostra banda, manifestarem la preocupació per la salut mental en infància i adolescència en els centres escolars, reforçant la idea de la necessitat del perfil del psicòleg/a dels orientadors educatius. En este mateix sentit, es va informar sobre la xarxa existent de Gabinets Psicopedagògics Municipals la qual ha d’integrar-se en el Sistema Educatiu com un recurs preventiu important.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, comunicarem la necessitat de continuar augmentant la ràtio de professionals de la Psicologia en atenció primària i secundària ja que la intervenció comunitària, és fonamental per fer front a problemes com la pobresa i les desigualtats sorgides en temps de pandèmia.

Per finalitzar, acordarem reunir-se novament al mes de març.Noticias relacionadas

  • 22/03/2023
Próxima reunión del Grupo de Trabajo de Supervisión de Casos Clínicos - València

La actividad tendrá lugar el sábado 1 de abril a las 10h en formato on-line
Leer

  • 21/03/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Transversal: Dinamització comunitària i participació ciutadana'. Inscripció 14/03/2023-13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Transversal: Dinamización comunitaria y participación ciudadana' Inscripción 14/03/2023 - 13:00 horas
Leer

  • 16/03/2023
El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.
Leer

  • 15/03/2023
Representantes del COPCV asisten a la jornada formativa sobre el modelo Barnahus organizada por la Dirección General de Infancia y Adolescencia

Este proyecto consiste en agrupar en un mismo espacio todos los recursos que intervienen en un caso de violencia y abuso sexual con el objetivo de prevenir la revictimización de las víctimas y de sus familias.
Leer

  • 13/03/2023
XIII Congreso Internacional de la Sociedad Española para el estudio de la Ansiedad y el Estrés

Francisco Santolaya, presidente del Consejo y decano del COPCV, ha inaugurado y participado en este encuentro profesional.
Leer