Reunió amb la Direcció General de Coordinació de Diàleg Social

En esta trobada, els i les representants del COPCV, han informat sobre els temes, les mancances, i les línies d'actuació que consideren més importants de cara a atendre les necessitats de la població pel que fa a la salud emocional i mental.

Francisco Santolaya, degà del COPCV, Vicenta Esteve i Andrea Ollero, secretària i vocal, respectivament, han mantingut una ampla entrevista amb la directora general de coordinació de Diàleg Social de la Generalitat, Zulima Pérez. L’encontre s’ha mantingut en les dependències de la Generalitat, el dijous 3 de febrer. En ell, s’han tractat diversos temes relacionats amb la preocupació i el compromís que ambdues entitats tenim per la salut mental de la ciutadania.

El Col·legi va informar sobre les accions realitzades durant la pandèmia, analitzarem de manera conjunta i detallada les necessitats de benestar emocional de la població a nivell social, educatiu i en l’àmbit de la salut pública, posant de rellevància a necessitat d’incloure els psicòlegs clínics en Atenció Primària en els centres de salut.

Per la nostra banda, manifestarem la preocupació per la salut mental en infància i adolescència en els centres escolars, reforçant la idea de la necessitat del perfil del psicòleg/a dels orientadors educatius. En este mateix sentit, es va informar sobre la xarxa existent de Gabinets Psicopedagògics Municipals la qual ha d’integrar-se en el Sistema Educatiu com un recurs preventiu important.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, comunicarem la necessitat de continuar augmentant la ràtio de professionals de la Psicologia en atenció primària i secundària ja que la intervenció comunitària, és fonamental per fer front a problemes com la pobresa i les desigualtats sorgides en temps de pandèmia.

Per finalitzar, acordarem reunir-se novament al mes de març.Noticias relacionadas

  • 02/12/2022
Psicología educativa, laboral y buenas prácticas evaluatorias en la IX Jornada de Excelencia e Innovación

Organizado por la Fundación Española para la Promoción y el Desarrollo Científico y Profesional de la Psicología (Psicofundación) y el Centro de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros.
Leer

  • 02/12/2022
Assistim al Congrés Estatal de la Inspecció d'Educació celebrat en València

Posem a disposició dels nostres col·legiats i col·legiades les gravacions dels tres dies d'este esdeveniment.
Leer

  • 30/11/2022
Assistim a la Jornada de Justícia Juvenil organitzada per la Direcció d'Infància i Adolescència

Josefina Carboneras, vicesecretària del COPCV, destaca la importància d'esdeveniments com este que permeten posar en comú experiències professionals de l'atenció socioeducativa.
Leer

  • 21/11/2022
'Encuentros en la Fundación'. VÍDEO: Fernando Chacón - 'Factores psicosociales y solidaridad'

La conferencia se realizó el 3 de noviembre dentro del ciclo organizado por la FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España.
Leer