Reunió amb la Direcció General de Coordinació de Diàleg Social

En esta trobada, els i les representants del COPCV, han informat sobre els temes, les mancances, i les línies d'actuació que consideren més importants de cara a atendre les necessitats de la població pel que fa a la salud emocional i mental.

Francisco Santolaya, degà del COPCV, Vicenta Esteve i Andrea Ollero, secretària i vocal, respectivament, han mantingut una ampla entrevista amb la directora general de coordinació de Diàleg Social de la Generalitat, Zulima Pérez. L’encontre s’ha mantingut en les dependències de la Generalitat, el dijous 3 de febrer. En ell, s’han tractat diversos temes relacionats amb la preocupació i el compromís que ambdues entitats tenim per la salut mental de la ciutadania.

El Col·legi va informar sobre les accions realitzades durant la pandèmia, analitzarem de manera conjunta i detallada les necessitats de benestar emocional de la població a nivell social, educatiu i en l’àmbit de la salut pública, posant de rellevància a necessitat d’incloure els psicòlegs clínics en Atenció Primària en els centres de salut.

Per la nostra banda, manifestarem la preocupació per la salut mental en infància i adolescència en els centres escolars, reforçant la idea de la necessitat del perfil del psicòleg/a dels orientadors educatius. En este mateix sentit, es va informar sobre la xarxa existent de Gabinets Psicopedagògics Municipals la qual ha d’integrar-se en el Sistema Educatiu com un recurs preventiu important.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, comunicarem la necessitat de continuar augmentant la ràtio de professionals de la Psicologia en atenció primària i secundària ja que la intervenció comunitària, és fonamental per fer front a problemes com la pobresa i les desigualtats sorgides en temps de pandèmia.

Per finalitzar, acordarem reunir-se novament al mes de març.



Noticias relacionadas

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 08/03/2024
Dos pioneras con "visión de futuro" para impulsar la Psicología Clínica

Raquel Cuevas y Susana Jiménez han sido reconocidas por los Premios Sanitarias por su labor en la Psicología Clínica
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer