Assistim als actes commemoratius pel Dia de la Dona en Castelló

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, donen suport als esdeveniments organitzats per subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona es celebren diversos actes institucional sen la Comunitat. A la província de Castelló, les companyes Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, han assistit als organitzats per la subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

La Psicologia és un vehicle fantàstic per anar fent el camí cap a la vertadera igualtat que es reivindica en aquesta data. És per això, que hem volgut estar present en aquestos esdeveniments”, han comentat les representants del Col·legi.

El primer en celebrar-se ha sigut el de Subdelegació de Govern de Castelló. Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere, ha recordat les dones i els homes que han fet possible arribar fins on ens trobem ara com per exemple, Clara Campoamor. Encara així, continua siguent necessari que es commemoren dates com la de hui donades xifres com les que l’ONU ha donat a conèixer:

 • Una de cada tres dones continua patint violència de gènere.
 • 2.700 milions de dones no poden accedir a les mateixes oportunitats laborals que els homes.
 • De les 500 persones en llocs de prefectura executiva que lideren les empreses amb majors ingressos en el món, menys del 7% són dones.
 • En 2021, menys del 25% dels parlamentaris eren dones.
 • En els 95 anys d'història que tenen els Premis Oscar, només cinc dones han sigut nominades en la categoria de Millor Director; de les cinc, només una va guanyar el premi (Kathryn Bigelow).
 • I fins a 2086 no es tancarà la bretxa salarial si no es contraresta la tendència actual.

La subdelegada, Inmaculada Ten, ha llegit el manifest institucional. “Al nostre país, malgrat que la igualtat ja és un dret reconegut a nivell legal, encara queda molt per fer. Per això, el 8 de març és una jornada per a denunciar les moltes formes de discriminació per raó de gènere que continuen arrelades en la nostra societat. La igualtat de gènere suposa un motor econòmic i social indiscutible”, ha declarat.

MªC. Molés, vocal COPCV; M. LLuch, vicedegana 3ª COPCV; I. Ten, subdelegada Govern en Castelló; R. Marco, Unitat Violència de Gènere (d'esq. a drta.).

 

Després d’aquest acte, en el Teatre del Raval s’ha entregat el premi Olimpia 2022. Es tracta d’un guardó que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló i que s’emmarca dins les accions institucionals pel Dia Internacional de la Dona. Enguany, el premi ha recaigut en la fotoperiodista, Carme Ripollés Martínez i Verónica Ruiz, regidora de Feminisme de Castelló, ha destacat la trajectòria, implicació i sensibilitat que Ripollés ve mostrant en el seu treball.

La nostra vicedegana, Mar Lluch, ha assistit a aquesta entrega del premi.

 

 

 

 Noticias relacionadas

 • 25/11/2022
Les nostres representants en Castelló, han assistit als actes commemoratius pel Dia de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, reivindiquen la figura del/la professional de la Psicologia per fer front a esta xacra.
Leer

 • 17/11/2022
Realizada la V Jornada de Envejecimiento: 'Nuevas realidades en el envejecimiento'

Tanto en la conferencia inaugural impartida por la doctora en psicología, Sacramento Pinazo, como en las mesas redondas realizadas, se ha manifestado la necesidad de poner en el centro de las políticas y proyectos a las personas mayores, teniendo en cuenta la diversidad de situaciones y estilos de vida existentes.
Leer

 • 02/11/2022
V Jornada de Envejecimiento: 'Nuevas realidades en el envejecimiento'

Esta actividad, organizada por el COPCV en colaboración con la FIDAP y la Fundación Universitat Jaume I-Empresa, se realizará el 5 de noviembre en Castelló. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

 • 25/10/2022
Jornada dirigida a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado: 'Detección y atención de situaciones de violencia de género'

La subdelegación de Gobierno en Castellón junto con el COPCV, han realizado esta acción formativa impartida por la colegiada y agente de Igualdad, Nuria Herráez. Mar Lluch, vicedecana 3ª del COPCV, ha clausurado la jornada junto con la concejal de política Inclusiva e Igualdad de l'Alcora.
Leer

 • 20/10/2022
Subdelegació de Govern de Castelló i el COPCV realitzem la Jornada 'Detecció i atenció de situacions de violència de gènere des de l’àmbit psicològic'

L’acte, tenia com a objectiu donar a conèixer entre els i les professionals, les claus que ajuden a detectar les possibles violències masclistes així com millorar l’atenció cap a les víctimes. La nostra vocal Mª Carmen Molés, ha assistit a la jornada realitzada el 17 d’octubre a Orpesa del Mar, Castelló.
Leer

 • 19/10/2022
Castelló celebra el Dia Internacional contra el Càncer de Mama

Baix el lema 'El rosa és més que un color', l'AECC de Castelló ha incidit en la necessitat de promoure recursos destinats a la prevenció i a la investigació. Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV, ha assistit a l'acte per fer costat a estes reivindicacions.
Leer