Assistim als actes commemoratius pel Dia de la Dona en Castelló

Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, donen suport als esdeveniments organitzats per subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona es celebren diversos actes institucional sen la Comunitat. A la província de Castelló, les companyes Mar Lluch, vicedegana 3ª del COPCV, i Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del Col·legi, han assistit als organitzats per la subdelegació del Govern i per l’Ajuntament de la capital de la Plana.

La Psicologia és un vehicle fantàstic per anar fent el camí cap a la vertadera igualtat que es reivindica en aquesta data. És per això, que hem volgut estar present en aquestos esdeveniments”, han comentat les representants del Col·legi.

El primer en celebrar-se ha sigut el de Subdelegació de Govern de Castelló. Rosa Marco, cap de la Unitat contra la Violència de Gènere, ha recordat les dones i els homes que han fet possible arribar fins on ens trobem ara com per exemple, Clara Campoamor. Encara així, continua siguent necessari que es commemoren dates com la de hui donades xifres com les que l’ONU ha donat a conèixer:

 • Una de cada tres dones continua patint violència de gènere.
 • 2.700 milions de dones no poden accedir a les mateixes oportunitats laborals que els homes.
 • De les 500 persones en llocs de prefectura executiva que lideren les empreses amb majors ingressos en el món, menys del 7% són dones.
 • En 2021, menys del 25% dels parlamentaris eren dones.
 • En els 95 anys d'història que tenen els Premis Oscar, només cinc dones han sigut nominades en la categoria de Millor Director; de les cinc, només una va guanyar el premi (Kathryn Bigelow).
 • I fins a 2086 no es tancarà la bretxa salarial si no es contraresta la tendència actual.

La subdelegada, Inmaculada Ten, ha llegit el manifest institucional. “Al nostre país, malgrat que la igualtat ja és un dret reconegut a nivell legal, encara queda molt per fer. Per això, el 8 de març és una jornada per a denunciar les moltes formes de discriminació per raó de gènere que continuen arrelades en la nostra societat. La igualtat de gènere suposa un motor econòmic i social indiscutible”, ha declarat.

MªC. Molés, vocal COPCV; M. LLuch, vicedegana 3ª COPCV; I. Ten, subdelegada Govern en Castelló; R. Marco, Unitat Violència de Gènere (d'esq. a drta.).

 

Després d’aquest acte, en el Teatre del Raval s’ha entregat el premi Olimpia 2022. Es tracta d’un guardó que atorga el Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de Castelló i que s’emmarca dins les accions institucionals pel Dia Internacional de la Dona. Enguany, el premi ha recaigut en la fotoperiodista, Carme Ripollés Martínez i Verónica Ruiz, regidora de Feminisme de Castelló, ha destacat la trajectòria, implicació i sensibilitat que Ripollés ve mostrant en el seu treball.

La nostra vicedegana, Mar Lluch, ha assistit a aquesta entrega del premi.

 

 

 

 Noticias relacionadas

 • 21/03/2023
La RSS de Castelló celebra la II Fira de la Salut

La Salut Mental serà l’eix vertebrador d’aquesta trobada que reunirà a les entitats que formen les Xarxes Sanitàries Solidàries. El COPCV tindrà un stand des d’on informarem i posarem en valor la tasca que els i les professionals de la nostra disciplina realitzen cada dia des dels llocs de treball. A més, es realitzará la jornada formativa 'Desembolicant la nostra Salut Mental'.
Leer

 • 15/03/2023
Horari Magdalena - Horario Magdalena

Horari d'atenció al públic en la seu de Castelló. / Horario de atención al público en la sede de Castellón.
Leer

 • 10/03/2023
Estem en la presentació del I Pla Estratègic de Serveis Socials de Castelló

L'acte s'ha realitzat el 9 de març en la Diputació de Castelló.
Leer

 • 08/03/2023
Dia Internacional de la Dona, 8 de març

La prevenció i la sensibilització són determinants a l'hora d'aconseguir la igualtat real. Només educant en igualtat des de la infància aconseguirem superar el masclisme en la societat.
Leer

 • 08/03/2023
Assistim als actes del Dia Internacional de la Dona en Castelló

Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, està present en la lectura del manifest de la subdelegació del Govern i en l’entrega del Premi Olimpia de l’Ajuntament de la capital de la Plana.
Leer