La incorporació de psicòlegs en AP o formació emocional en l'àmbit educatiu, són algunes de les conclusions de la Convenció Ciutadana

El COPCV es mostra satisfet davant les recomanacions extretes d'este procés deliberatiu esperant que l'autoritat competent prenga nota i les incorpore dins el futur Pla Valencià de Salut Mental.

La Convenció Ciutadana impulsada per la Generalitat per extraure idees a tindre en compte a l’hora de dissenyar el Pla Valencià de Salut Mental, ha arribat al seu fi. S’han realitzat quatre sessions de treball entre el cinc de març i el dos d’abril. A totes elles, han assistit Vicenta Esteve, secretària de la Junta de Govern del COPCV, i Francisco Conesa, assessor de la Junta.

Des del Comissionat de Salut Mental s’ha transmet que “l'educació, la prevenció, el rigor científic i l'optimització dels recursos són els principis i criteris que sustenten les recomanacions del futur Pla valencià d'acció per a la salut mental, drogodependències i conductes addictives”. Este mateix organisme conclou que les persones seleccionades per participar en este procés deliberatiu han assenyalat els següents punts com les principals recomanacions:

  • Que la Conselleria de Sanitat realitze un estudi sobre la situació actual dels problemes de salut mental, drogodependències i conductes addictives i sobre els recursos disponibles per a la prevenció i atenció en cada àrea de salut.
  • Realització de campanyes d'informació i sensibilització en mitjans de comunicació per a donar a conèixer els recursos disponibles.
  • Implementar en l'àmbit educatiu programes formatius impartits per professionals per a ensenyar a gestionar les emocions com a ferramenta per a previndre i gestionar les malalties mentals.
  • Formar els professionals d'atenció primària per a la identificació i el tractament dels trastorns conductuals així com dotar de més recursos i d'un psicòleg clínic els centres.

Estes recomacions seran avaluades tècnicament per tal de redactar el Pla d’Acció de salut mental de la Comunitat.

Des del COPCV ens congratulem de que la ciutadania siga conscient d’estes necessitats i de que les qualifique com a prioritàries. Arribats a este punt, esperem que el Pla Valencià de Salut Mental, les tinga en compte i les implemente ja que estes conclusions no són vinculats. Per la nostra banda, com a corporació col·legial, ens hem posat a disposició de l’administració per a tots aquells assumptes que necessite.

   

Rafael Tabarés, comissionat per a la Salut Mental en l'última sessió de la convenció (Foto esq). Inmaculada Íñiguez, presidenta COTOCV i Vicenta Esteve, en la convenció (d'esq. a drta).

Informació relacionada: 

La Convenció ciutadana sobre salut mental ha conclòs aquest dissabte a València, després de recórrer les tres províncies del territori valencià (Nota del comissionat)

El COPCV se muestra satisfecho ante este proyecto esperando que se haga con coherencia y que se destinen los recursos necesariosNoticias relacionadas

  • 04/05/2022
El COP apuesta por un abordaje "multisistémico" en el Plan de Salud Mental escolar

Este sistema de trabajo permitiría llevar a cabo un “reparto equitativo” de las tareas y evitaría una sobrecarga para los docentes.
Leer

  • 19/04/2022
Comunicado de la EFPA por el Día Mundial de la Salud

La EFPA insta a los/as psicólogos/as a defender la salud mental y las necesidades de los jóvenes en particular.
Leer

  • 08/04/2022
Reunión con la Asociación de Derecho Sanitario de la Comunidad Valenciana

Francisco Santolaya, decano del COPCV, se reúne con Carlos Fornés, presidente de la ADSCV, para tratar alguno de los asuntos que a los profesionales sanitarios les pueden afectar psicológicamente
Leer

  • 07/04/2022
Feria de la Salud, 9 de abril en Castellón

La Red Sanitaria Solidaria de la Comunitat, organiza este encuentro en el que el COPCV participará dando a conocer la importancia y algunos aspectos relevantes de la salud mental, así como las funciones y el perfil de los profesionales que integramos esta disciplina.
Leer

  • 07/04/2022
Día Mundial de la Salud, 7 de Abril - 'Nuestro planeta, nuestra salud'

Este año la campaña de la OMS se centra en la relación entre la salud y el medio ambiente, y la Psicología es una disciplina que puede aportar mucho de cara a la consecución de los objetivos del desarrollo sostenible.
Leer