La incorporació de psicòlegs en AP o formació emocional en l'àmbit educatiu, són algunes de les conclusions de la Convenció Ciutadana

El COPCV es mostra satisfet davant les recomanacions extretes d'este procés deliberatiu esperant que l'autoritat competent prenga nota i les incorpore dins el futur Pla Valencià de Salut Mental.

La Convenció Ciutadana impulsada per la Generalitat per extraure idees a tindre en compte a l’hora de dissenyar el Pla Valencià de Salut Mental, ha arribat al seu fi. S’han realitzat quatre sessions de treball entre el cinc de març i el dos d’abril. A totes elles, han assistit Vicenta Esteve, secretària de la Junta de Govern del COPCV, i Francisco Conesa, assessor de la Junta.

Des del Comissionat de Salut Mental s’ha transmet que “l'educació, la prevenció, el rigor científic i l'optimització dels recursos són els principis i criteris que sustenten les recomanacions del futur Pla valencià d'acció per a la salut mental, drogodependències i conductes addictives”. Este mateix organisme conclou que les persones seleccionades per participar en este procés deliberatiu han assenyalat els següents punts com les principals recomanacions:

  • Que la Conselleria de Sanitat realitze un estudi sobre la situació actual dels problemes de salut mental, drogodependències i conductes addictives i sobre els recursos disponibles per a la prevenció i atenció en cada àrea de salut.
  • Realització de campanyes d'informació i sensibilització en mitjans de comunicació per a donar a conèixer els recursos disponibles.
  • Implementar en l'àmbit educatiu programes formatius impartits per professionals per a ensenyar a gestionar les emocions com a ferramenta per a previndre i gestionar les malalties mentals.
  • Formar els professionals d'atenció primària per a la identificació i el tractament dels trastorns conductuals així com dotar de més recursos i d'un psicòleg clínic els centres.

Estes recomacions seran avaluades tècnicament per tal de redactar el Pla d’Acció de salut mental de la Comunitat.

Des del COPCV ens congratulem de que la ciutadania siga conscient d’estes necessitats i de que les qualifique com a prioritàries. Arribats a este punt, esperem que el Pla Valencià de Salut Mental, les tinga en compte i les implemente ja que estes conclusions no són vinculats. Per la nostra banda, com a corporació col·legial, ens hem posat a disposició de l’administració per a tots aquells assumptes que necessite.

   

Rafael Tabarés, comissionat per a la Salut Mental en l'última sessió de la convenció (Foto esq). Inmaculada Íñiguez, presidenta COTOCV i Vicenta Esteve, en la convenció (d'esq. a drta).

Informació relacionada: 

La Convenció ciutadana sobre salut mental ha conclòs aquest dissabte a València, després de recórrer les tres províncies del territori valencià (Nota del comissionat)

El COPCV se muestra satisfecho ante este proyecto esperando que se haga con coherencia y que se destinen los recursos necesariosNoticias relacionadas

  • 30/11/2022
Proyecto de investigación. El Labpsitec de la UJI ofrece tratamiento psicológico gratuito a través de Internet con el apoyo de un terapeuta

¿Has vivido o estás viviendo algún acontecimiento estresante que te cueste gestionar? El Laboratorio de Psicología y Tecnología de la UJI busca participantes para poder desarrollar un estudio que combina un programa auto-aplicado con sesiones con un terapeuta.
Leer

  • 30/11/2022
Assistim a la Jornada de Justícia Juvenil organitzada per la Direcció d'Infància i Adolescència

Josefina Carboneras, vicesecretària del COPCV, destaca la importància d'esdeveniments com este que permeten posar en comú experiències professionals de l'atenció socioeducativa.
Leer

  • 29/11/2022
Cientos de profesionales de la sexología comparten conocimientos en XXI Congreso Latinoamericano de Sexología y Educación Sexual

Durante 3 días, València ha sido la sede de este importante evento con el que además, se han conmemorado los 25 años de la Declaración de los Derechos Sexuales. La secretaria del COPCV, Vicenta Esteve, ha participando en la inauguración señalando que 'la sexualidad es una de las áreas del ser humano más importantes' ya que influye en muchos y variados aspectos de la vida.
Leer

  • 28/11/2022
Acompañamos a los profesionales de Farmacia en el Día de su Patrona

Vicenta Esteve, secretaria del COPCV, y Josefina Carboneras, vicesecretaria del mismo, asisten al acto celebrado el 26 de noviembre.
Leer

  • 25/11/2022
Encuesta - Prevalencia y factores de riesgo de los problemas de salud mental en el estudiantado en las universidades españolas

Estudio diseñado por el CIBERSAM y financiado por el Ministerio de Universidades y el Ministerio de Sanidad.
Leer

  • 25/11/2022
El Laboratorio de Psicología y Tecnología de la UJI busca participantes para un estudio sobre Salud Mental

El objetivo es conocer en qué medida los eventos estresantes pueden afectar a nuestra salud mental. Si estás interesado/a, tan sólo tienes que contestar tres encuestas online a lo largo de 12 meses.
Leer