La incorporació de psicòlegs en AP o formació emocional en l'àmbit educatiu, són algunes de les conclusions de la Convenció Ciutadana

El COPCV es mostra satisfet davant les recomanacions extretes d'este procés deliberatiu esperant que l'autoritat competent prenga nota i les incorpore dins el futur Pla Valencià de Salut Mental.

La Convenció Ciutadana impulsada per la Generalitat per extraure idees a tindre en compte a l’hora de dissenyar el Pla Valencià de Salut Mental, ha arribat al seu fi. S’han realitzat quatre sessions de treball entre el cinc de març i el dos d’abril. A totes elles, han assistit Vicenta Esteve, secretària de la Junta de Govern del COPCV, i Francisco Conesa, assessor de la Junta.

Des del Comissionat de Salut Mental s’ha transmet que “l'educació, la prevenció, el rigor científic i l'optimització dels recursos són els principis i criteris que sustenten les recomanacions del futur Pla valencià d'acció per a la salut mental, drogodependències i conductes addictives”. Este mateix organisme conclou que les persones seleccionades per participar en este procés deliberatiu han assenyalat els següents punts com les principals recomanacions:

  • Que la Conselleria de Sanitat realitze un estudi sobre la situació actual dels problemes de salut mental, drogodependències i conductes addictives i sobre els recursos disponibles per a la prevenció i atenció en cada àrea de salut.
  • Realització de campanyes d'informació i sensibilització en mitjans de comunicació per a donar a conèixer els recursos disponibles.
  • Implementar en l'àmbit educatiu programes formatius impartits per professionals per a ensenyar a gestionar les emocions com a ferramenta per a previndre i gestionar les malalties mentals.
  • Formar els professionals d'atenció primària per a la identificació i el tractament dels trastorns conductuals així com dotar de més recursos i d'un psicòleg clínic els centres.

Estes recomacions seran avaluades tècnicament per tal de redactar el Pla d’Acció de salut mental de la Comunitat.

Des del COPCV ens congratulem de que la ciutadania siga conscient d’estes necessitats i de que les qualifique com a prioritàries. Arribats a este punt, esperem que el Pla Valencià de Salut Mental, les tinga en compte i les implemente ja que estes conclusions no són vinculats. Per la nostra banda, com a corporació col·legial, ens hem posat a disposició de l’administració per a tots aquells assumptes que necessite.

   

Rafael Tabarés, comissionat per a la Salut Mental en l'última sessió de la convenció (Foto esq). Inmaculada Íñiguez, presidenta COTOCV i Vicenta Esteve, en la convenció (d'esq. a drta).

Informació relacionada: 

La Convenció ciutadana sobre salut mental ha conclòs aquest dissabte a València, després de recórrer les tres províncies del territori valencià (Nota del comissionat)

El COPCV se muestra satisfecho ante este proyecto esperando que se haga con coherencia y que se destinen los recursos necesariosNoticias relacionadas

  • 16/08/2022
Frente común médicos-psicólogos para frenar pseudoterapias en salud mental

Un grupo de trabajo conjunto revisará la Estrategia de Salud Mental para evitar el 'intrusismo'.
Leer

  • 10/08/2022
Mesa Redonda: Estudio de la percepción del riesgo y de la salud mental antes y después de la crisis sanitaria

El próximo 7 de septiembre, a las 13h., se realizará esta actividad gratuita previa reserva de plaza. (Modalidad online y presencial).
Leer

  • 04/08/2022
Ens sumem al condol per la mort del científic valencià, Santiago Grisolía

Nos sumamos a las condolencias por la muerte del científico valenciano, Santiago Grisolía.
Leer

  • 03/08/2022
Regulación de Psicología

El Consejo General de la Psicología estudia enviar un recurso de casación a la Audiencia Nacional con el visto bueno del resto de organizaciones del sector: Conferencia de Decanos, Estudiantes y Academia.
Leer

  • 29/07/2022
Se aprueba la Ley de ordenación del ejercicio de las profesiones del deporte y la actividad

Esta norma, publicada en el DOGV el 26 de julio de 2022, supone un gran logro para nuestro colectivo ya que reconoce a los psicólogos/as clínicos y sanitarios como profesionales colaboradores.
Leer

  • 25/07/2022
DECRET: Ajudes directes de suport a les persones treballadores autònomes

Modificació del Decret 92/2022, de 8 de juliol, del Consell, pel qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’ajudes directes de suport a les persones treballadores autònomes, inscrites com a tals en el Règim Especial d’Autònoms.
Leer