El PL que regula les professions de l'esport a la Comunitat reconeix els psicòlegs clínics i sanitaris com a professionals col·laboradors

Esta novetat, suposa un pas endavant per a la nostra disciplina. En el pròxims mesos haurà de passar pel Ple de les Corts per ser aprovat.

Després d’un procés participatiu, el Ple del Consell ha aprovat el projecte de llei d'ordenació de l'exercici de les professions de l'esport i l'activitat física a la Comunitat Valenciana, amb el qual determina les qualificacions i titulacions necessàries per a exercir-les i atribueix a cada professió l'àmbit funcional específic que li correspon.

El COPCV, representant en la vocal i psicòloga de l’esport, Mª Carmen Molés, ha participat en este procés. En març, Molés va intervindre en les Corts explicant la visió dels i les professionals de la Psicologia d’este àmbit, així com indicant les aportacions al projecte de llei.

El PL te quatre capítols. El segon detalla les ‘professions regulades de l’esport i l’activitat física i l’àmbit funcional general’:  Dins d’aquest, l’article 5 detalla: 2. Es reconeixen com a professions de l'esport i l'activitat física i s'ordenen en la present llei les següents: monitor esportiu o monitora esportiva, entrenador esportiu o entrenadora esportiva, preparador físic o preparadora física, director esportiu o directora esportiva i professor o professora d'Educació Física.

En l'aplicació de les professions regulades en aquesta llei, es podrà col·laborar amb les professions i especialitats de l'àmbit sanitari que es regulen en la llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries.

S’ha afegit este últim paràgraf que suposa el reconeixement i la inclusió de la Psicologia en este àmbit ja que la Llei 44/2003, a la qual es fa referència, inclou com a professionals sanitaris als Psicòlegs que ostenten la titulació de màster en Psicologia General Sanitària i als Psicòlegs Especialistes en Psicologia Clínica.

 

Informació relacionada:

Projecte de llei d'ordenació de l'exercici de les professions de l'esport i l'activitat física a la Comunitat Valenciana

Participem en la Comissió que treballa en el Projecte de llei d’ordenació de l’exercici de les professions de l’esport a la Comunitat

 Noticias relacionadas

  • 24/05/2023
Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio - 2023/2024 (XVII edición)

Este máster tiene previsto comenzar el 20 de octubre de 2023. Las clases se impartirán en el Centro de Formación del COPCV. Abierto el plazo de inscripción.
Leer

  • 06/04/2023
Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau

Psicologia de l'esport, una ferramenta per a fer de l'activitat física un aprenentatge per a la vida.
Leer

  • 14/03/2023
La Psicología del Deporte aúna generaciones con el trabajo realizado en un Stand en la VI Carrera solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH

Los y las profesionales del Grupo de Trabajo de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante difunden entre las personas asistentes y participantes, la importancia de esta área.
Leer

  • 24/02/2023
Entrenar la mente para correr un Maratón

Este domingo se celebra la XIII Marató bp de Castelló. El psicólogo del deporte, Quique Andrés, que forma parte del Equipo de Apoyo Psicológico desde 2012, reflexiona sobre lo que hay dentro de cada zancada efectuada en esta carrera de larga distancia.
Leer

  • 16/02/2023
El GT de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante tendrá un stand informativo en la VI Carrera Solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH Elche

El importe recaudado de las inscripciones se destinará, íntegramente, a fines benéficos. La carrera se celebrará el 12 de marzo.
Leer

  • 26/01/2023
Realizado el acto de clausura de la XV edición del Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio

En el acto, llevado a cabo el 19 de enero en el salón de actos del COPCV-Valencia, el compañero, Francisco Solano, ha compartido su experiencia profesional bajo el título ‘Aplicaciones de la psicología de las organizaciones en entidades y clubs deportivos’
Leer