Des d'esta setmana, Alacant compta amb una Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere

Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV, assisteix a la inauguració feta el 23 de novembre.

Aquesta setmana, la Conselleria de Justícia ha posat en marxa l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere d’Alacant. D’esta manera, les tres províncies de la Comunitat conten ja amb este servei.  En la inauguració d’esta seu, ha estat Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV.

Convé ressaltar que aquesta Oficina conta amb més d’una trentena de professionals que, segons la Conselleria, formen un equip especialitzat i multidisciplinari, sensibilitzats amb la violència contra les dones i que incorporen la perspectiva de gènere en el seu exercici professional. Comptarà amb sis equips psicosocials, formats cadascun per un psicòleg o psicòloga i un treballador o treballadora social (12 professionals). Aquests equips compten amb el suport de huit professionals que treballen en l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte d’Alacant (2 psicòlogues, 3 lletrades i 3 treballadores socials), sota la supervisió de dues persones responsables de la coordinació. Finalment, el personal es completa amb un metge o metgessa forense.

L’Oficina, situada a la Seu Judicial d’Alacant (avinguda Aguilera, 53), romandrà oberta 365 dies de l’any en horari de 9 hores a 21 hores. Per a garantir l’atenció integral, les víctimes també es podran posar en contacte amb l’Oficina a través dels telèfons 900505550 – 689895856 i del correu de contacte <of.denunciasviogen.alicante@gva.es>.

  Noticias relacionadas

  • 20/01/2023
Día Europeo de la Mediación, 21 de enero

Conmemorando esta fecha, la sede de Alicante del Colegio Notarial de Valencia ha realizado una jornada de trabajo sobre mediación. El profesor, Carmelo Hernández, ha asistido a este encuentro en el que ha afirmado que la ciencia psicológica facilita la obtención de resultados sólidos en los procesos de mediación.
Leer

  • 07/01/2023
¿Cómo elaborar un Informe Psicológico Pericial?

La Comisión Deontológica del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, ha preparado un documento de ayuda para la elaboración de un informe psicológico en un procedimiento judicial. En él se recogen once puntos a tener en cuenta.
Leer

  • 02/01/2023
Cursos online: Sensibilización para la erradicación de la violencia de género

Esta formación de la Fundación ECCA, está subvencionada por el Ministerio de Igualdad.
Leer

  • 23/12/2022
Resum i Vídeo - 'Jornada contra la violència de gènere: Les violències contra les dones. La Psicologia en primera línia'

L'acte, organitzat pel COPCV en col·laboració amb la FIDAP, es va dur a terme el 16 de novembre en el COPCV-València. Les ponents coincideixen en la importància de l'especialització en esta temàtica dels i les professionals que atenen dones víctimes de violència de gènere i de que un home violent, no pot ser un bon pare.
Leer

  • 20/12/2022
Asistimos al Pleno del Ayuntamiento de Alicante en el que entrega la medalla de la ciudad al pueblo alicantino

Esta distinción se debe, en palabras del consistorio, al comportamiento modélico de los alicantinos durante la pandemia,
Leer