Assistim a l'entrega dels Premis Raquel Payà

Pura Párraga i Ana López, secretària i integrant del Grup de Treball del COPCV de Psicologia de la Intervenció Social acudeixen a este acte on es posa en valor l’esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius

Aquesta setmana la Generalitat ha celebrat la XVI edició dels Premis Raquel Payá amb el lema ‘la millor versió de nosaltres mateixos’. L’objectiu dels guardons és fer un reconeixement públic a “la dedicació, el treball i l’esforç constant” per canviar a millor, de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius, ha explicat durant l’acte Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Este canvi, és un procés que s'ha representat amb una imatge que fa referència al camí de taulells de la coneguda pel·lícula ‘El Mago de Oz’.

A la commemoració han assistit l’assessora del COPCV, Pura Párraga, qui també és secretària del Grup de Treball de Psicologia de la Intervenció Social; i Ana López, integrant del mateix GT.  “Estos reconeixements són importants perquè tant per a les persones nominades com per al guanyador o guanyadora suposen un reconeixement de rellevància social a l'esforç realitzat per canviar i potenciar els seu costat més positiu”, comenta Párraga. Sense dubte, “és una motivació a continuar amb el canvi iniciat pels joves però també per a les persones professionals de la psicologia, i la resta de perfils professionals dels centres, a continuar acompanyant-los amb aquest". 

Des del nostre col·lectiu professional sabem que en aquest procés de reconeixement de les seues fortaleses (la millor versió de si mateixos) el professional de la Psicologia de les residències socioeducatives per a persones menors d'edat en conflicte amb la llei, realitza una imprescindible funció acompanyant a l'adolescent en el reconeixement de les seues necessitats psicològiques, emocionals i relacionals intervenint sobre elles de manera que desenvolupen un millor benestar psicològic i emocional. De fet, en la seua intervenció, Mas ha reconegut la tasca professional de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius dels equips els quals fan possible que xiquetes, xiquets i adolescents “tiren avant, se sàpien refer i construir una versió millorada d’ells mateixos”. Per la seua banda, Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència, ha agraït el treball dels i les professionals de l’àrea al temps que ha valorat la presència física dels representants d’aquells àmbits professionals que impulsen aquests canvis i millores.


   

A. López, GT  Psicologia de laIntervenció Social del COPCV; I.Gavidia, Sec. autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials; R.Molero, dir. gnral. d’Infància i Adolescència; i P. Párraga, coordinadora GT Psicologia de la Intervenció Social (d'esq. a dta.) // En la imetge de la dreta es veuen les imatges que formaven part de l'escenari on s'han entregat aquests premis. 

Tal i com detalla la nota de Conselleria, per a triar les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana proposen unes candidatures amb informes sobre els respectius mèrits, entre els quals destaquen l’interès, la col·laboració per a generar bon clima entre les companyes i companys, la progressió, l’afany de superació i la motivació per a canviar i avançar en la vida.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert; la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés.

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer