Assistim al XX Congrés Nacional d'Estudiants de Psicologia de la UMH d'Elx

En la presentació d'aquesta trobada, la vicedegana 2a del COPCV, Concepción Sánchez Beltrán, ha insistit en la importància de la formació contínua i ha reivindicat la presència de la psicologia en tots els àmbits on es puga gestionar, previndre o millorar la salut i el benestar psicològic de les persones.

Sota el lema ‘20 Anys il·luminant ments’, la Universitat Miguel Hernández (UMH) celebrà el 23 i el 24 de març a l'Aula Magna de l'edifici Altabix del campus d'Elx, el XX Congrés Nacional d'Estudiants de Psicologia. El lema d'aquesta trobada, al qual assistiran més de 300 persones, fa referència a l'oportunitat de formació complementària i enriquiment que suposa aquest esdeveniment anual per a estudiants i professionals de la Psicologia i altres disciplines afins.

     

La nostra vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán ha estat en la taula inaugural des de la que ha explicat la funció de la corporació col·legiat, i els ha explicat als estudiants allí presents, els serveis que el COPCV ofereix. “Els psicòlegs i psicòlogues, hem de continuar formant-nos, investigant, especialitzant-nos en aquelles àrees de la psicologia que més ens interesse, per a ser excel·lents professionals”, els ha dit la vicedegana. “Cada vegada més, la societat demanda la nostra presència en institucions perquè els professionals de la psicologia no som objectes de luxe, o de privilegi, som essencials en l'estructura de la societat amb les nostres actuacions investigadores, preventives, formatives, d'intervenció i de tractaments, som referents del benestar psicològic i de la salut en tots els seus àmbits, mental, laboral, social, educació, de la salut emocional, relacional i afectiva, és a dir promovem i millorem la qualitat de vida en les persones i en la societat”.

En la taula inaugural, la vicedegana ha estat acompanyada per José Juan López , vicerector d’Estudiants i coordinador de la UMH; José Pedro Espada, degà de la Facultat de Ciències Sociosanitàries de la UMH; i Víctor Amorós Reche, president d’aquets Congrés Nacional.

Dins l’esdeveniment destacats professionals com ara José María Peiró, psicòleg del treball i les organitzacions; Amparo Belloch, psicòloga clínica; Victoria Ferrer, psicòloga social de gènere; Saúl Martínez-Horta, neuropsicòleg; Tania Estapé, psicooncòloga; Ana Martínez, psicòloga forense; María Roncero, psicòloga clínica; i Teresa Marín, psicòloga d'emergències, han dut a terme diverses ponències que han apropat al públic, algunes de les àrees de la Psicologia.  

Teresa Marín, coordinadora del GT de Psicologia d'Emergències i Catàstrofes de COPCV-Alacante, amb Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV.



Noticias relacionadas

  • 03/04/2024
Homenaje póstumo al psicólogo y profesor Ángel Solanes Puchol

18 de abril, a partir de las 17:50h en el salón de actos de Rectorado (Campus Elche). Organizan: la Universidad Miguel Hernández de Elche y la Cátedra de Trabajo, Recursos Humanos y Salud
Leer

  • 21/03/2024
La vicedecana 2ª del COPCV participa en la mesa inaugural del XXI CNEP de la UMH

En este acto, Concepción Sánchez Beltrán, ha resaltado la importancia de ejercer la Psicología con rigurosidad y respeto además de afirmar que los psicólogos y psicólogas “no somos objetos de lujo, sino que somos esenciales en la estructura de la sociedad".
Leer

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 05/03/2024
Nos reunimos con el lcalde de San Vicente del Raspeig para estudiar vías de colaboración

Como representantes de esta disciplina transversal, hemos trasladado varias opciones de cooperación destinadas a prevenir y mejorar aspectos relativos a la salud mental y el bienestar psicológico.
Leer

  • 26/02/2024
Firmamos un convenio de colaboración con la Facultad de Ciencias Sociosanitarias de UMH (Elche)

Este convenio se ha realizado durante la Semana de la Psicología organizada por la Universidad.
Leer