Assistim al XX Congrés Nacional d'Estudiants de Psicologia de la UMH d'Elx

En la presentació d'aquesta trobada, la vicedegana 2a del COPCV, Concepción Sánchez Beltrán, ha insistit en la importància de la formació contínua i ha reivindicat la presència de la psicologia en tots els àmbits on es puga gestionar, previndre o millorar la salut i el benestar psicològic de les persones.

Sota el lema ‘20 Anys il·luminant ments’, la Universitat Miguel Hernández (UMH) celebrà el 23 i el 24 de març a l'Aula Magna de l'edifici Altabix del campus d'Elx, el XX Congrés Nacional d'Estudiants de Psicologia. El lema d'aquesta trobada, al qual assistiran més de 300 persones, fa referència a l'oportunitat de formació complementària i enriquiment que suposa aquest esdeveniment anual per a estudiants i professionals de la Psicologia i altres disciplines afins.

     

La nostra vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán ha estat en la taula inaugural des de la que ha explicat la funció de la corporació col·legiat, i els ha explicat als estudiants allí presents, els serveis que el COPCV ofereix. “Els psicòlegs i psicòlogues, hem de continuar formant-nos, investigant, especialitzant-nos en aquelles àrees de la psicologia que més ens interesse, per a ser excel·lents professionals”, els ha dit la vicedegana. “Cada vegada més, la societat demanda la nostra presència en institucions perquè els professionals de la psicologia no som objectes de luxe, o de privilegi, som essencials en l'estructura de la societat amb les nostres actuacions investigadores, preventives, formatives, d'intervenció i de tractaments, som referents del benestar psicològic i de la salut en tots els seus àmbits, mental, laboral, social, educació, de la salut emocional, relacional i afectiva, és a dir promovem i millorem la qualitat de vida en les persones i en la societat”.

En la taula inaugural, la vicedegana ha estat acompanyada per José Juan López , vicerector d’Estudiants i coordinador de la UMH; José Pedro Espada, degà de la Facultat de Ciències Sociosanitàries de la UMH; i Víctor Amorós Reche, president d’aquets Congrés Nacional.

Dins l’esdeveniment destacats professionals com ara José María Peiró, psicòleg del treball i les organitzacions; Amparo Belloch, psicòloga clínica; Victoria Ferrer, psicòloga social de gènere; Saúl Martínez-Horta, neuropsicòleg; Tania Estapé, psicooncòloga; Ana Martínez, psicòloga forense; María Roncero, psicòloga clínica; i Teresa Marín, psicòloga d'emergències, han dut a terme diverses ponències que han apropat al públic, algunes de les àrees de la Psicologia.  

Teresa Marín, coordinadora del GT de Psicologia d'Emergències i Catàstrofes de COPCV-Alacante, amb Sánchez Beltrán, vicedegana 2ª del COPCV.Noticias relacionadas

  • 03/06/2024
Mesa redonda: Cómo fomentar el buen trato en las personas mayores

Con motivo del día mundial del abuso y maltrato en la vejez, el COPCV y el GT de Envejecimiento de Alicante, han organizado esta actividad que se realizará el 12 de junio en la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante.
Leer

  • 27/05/2024
Jornada 'factores de salud y bienestar psicológico a lo largo de las distintas etapas de la vida'

Se realiza el 31 de mayo en Orihuela (Alicante). Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 21/05/2024
Firmamos un convenio de colaboración con la Asociación Alicante Contra el Cáncer

Aunamos esfuerzos para mejorar la atención y el asesoramiento de pacientes, familiares y la formación de los profesionales de este ámbito.
Leer

  • 14/05/2024
Profesionales y estudiantes de Psicología del deporte colaboran en la Carrera Solidaria de Elche

Los compañeros y compañeras se han unido en la VII carrera solidaria organizada por la Facultad de Medicina de la UMH de Elche para promocionar y poner en valor la profesión.
Leer

  • 03/05/2024
Firmamos un convenio con la Universidad Internacional de La Rioja - UNIR

Unimos así esfuerzos en materia de formación, investigación y difusión.
Leer

  • 03/04/2024
Homenaje póstumo al psicólogo y profesor Ángel Solanes Puchol

18 de abril, a partir de las 17:50h en el salón de actos de Rectorado (Campus Elche). Organizan: la Universidad Miguel Hernández de Elche y la Cátedra de Trabajo, Recursos Humanos y Salud
Leer