Les psicòlogues Amparo Monzó i Carolina Pino formen part de l’Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

Ahir, 11 de maig, la Conselleria d’Igualtat va presentar i posar en marxa aquest nou òrgan interdisciplinari que s’encarregarà d’analitzar i estudiar l’àmbit de serveis socials.

La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit l'acte de constitució del Primer Observatori de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana. Aquest observatori que ja comença la seua marxa estava previst en la Llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius i en el decreto217/2022, de 16 de desembre, del Consell, pel qual es regula l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials (SPVSS). Es constitueix, tal com s'especifica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) com a òrgan interdisciplinari, independent, científic, d'assessorament i propositiu, especialitzat en la gestió de dades i el coneixement en matèria de Serveis Socials, amb vocació de ser un espai de referència d'anàlisi, estudis i estadística en la matèria.

Ho integren un total de 40 persones titulars i suplents, que han sigut proposades pels departaments universitaris amb competències d'investigació en Serveis Socials i Sociologia de totes les universitats públiques valencianes, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, els col·legis professionals, les entitats del tercer sector d'acció social que gestionen centres, serveis i programes del SPVSS, les associacions empresarials representatives en serveis socials, els laboratoris de serveis socials i les càtedres del SPVSS, així com les entitats representatives de les persones usuàries del tercer sector.

Amparo Monzó Miralles i Carolina Pino de la Cueva, membres del Grup de la Psicologia de la Intervenció Social del COPCV, han sigut proposades com a titular i suplent, respectivament. Així mateix, forma part de l'Observatori, el director general del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat, Joan Crespo i personal tècnic de la Conselleria de suport a l'activitat de l'Observatori.

L'acte de benvinguda l'ha realitzat el vicerector d'investigació substituint a la rectora de la UJI, Eva Alcón Soler. A continuació, ha pres la paraula el secretari Autonòmic Francesc Xavier Uceda que ha expressat la seua satisfacció perquè l'Observatori veja la llum per fi, incidint en el caràcter públic de l'organisme.

Finalment, Crespo ha presentat els projectes que són d'especial interès per a l'Observatori del SPVSS com els laboratoris de Serveis Socials, la càtedra interuniversitària del SPVSS, la història social única, el projecte Casandra, el nou sistema estatal de gestió de la informació en serveis socials (SEGISS) o el Sistema Estatal d'Indicadors de Serveis Socials (SIESS).

Des del COPCV donem la benvinguda al nou Observatori de Serveis Socials del la Comunitat i desitgem que gaudi d'un llarg recorregut complint la que considerem, una important missió.

 

Información en castellano: Nota de prensa de la Conselleria



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer