Mantenim una reunió amb la regidoria de Família i Infància per a abordar els desafiaments del benestar familiar a Castelló

Hem intercanviat impressions sobre la situació actual de les famílies i dels joves en la societat per a establir un pla d'acció que ajude a millorar-la.

Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, vicedegana 3ª i vocal del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, i el regidor de Família i Infància, Alberto Vidal, s'ha reunit per a tractar els principals desafiaments als quals s'enfronten xiquets, joves i famílies en general des del punt de vista psicològic i social. La trobada ha servit per a fer una anàlisi de la situació i pensar que iniciatives podrien ajudar a fomentar una societat més sana en la qual la família siga la base fonamental.

La necessitat de la formació dels tècnics de Família i Infància per a poder millorar la forma en la qual fan el seu treball i adaptar-lo així a les necessitats actuals de la societat ha sigut una de les primeres conclusions de la reunió. Des del Col·legi hem mostrat absoluta disponibilitat per ajudar en aquest punt.

A més, s'ha parlat sobre la importància de la col·laboració entre regidories per a abordar tots aquests assumptes amb la finalitat que arriben a totes les àrees. Sobre això, Alberto Vidal ha assegurat que “treballar en conjunt i crear sinergies és fonamental per a així convertir a Castelló en una família de famílies”. El regidor també ha explicat que “garantir el benestar de la societat està directament relacionat amb cuidar a la família en tots els seus àmbits, i des d'esta regidoria treballarem per a això”.

Per part seua, Mª Carmen Molés ha dit que “la família és un dels contextos de referència més importants de l'ésser humà i més, quan parlem de xiquets i adolescents. La seua influència en el desenvolupament emocional i social és irrefutable. D'ací, la importància de treballar amb elles, de tindre-les en compte, de conèixer les seues necessitats, interessos i preocupacions perquè són font de canvi, de millora i també de prevenció”.

 Noticias relacionadas

  • 27/05/2024
7ª Edició del pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana

7ª Edición del plan de formación para profesionales que intervienen en el ámbito de la infancia y adolescencia de la Comunidad Valenciana.
Leer

  • 24/05/2024
Presencia de la Psicología valenciana en el festival 'Somos familia' de Castellón

Dentro de este evento, el COPCV ha organizado la mesa redonda 'Familias Siglo XXI: Parentalidad positiva, Legado familiar y mediación'
Leer

  • 20/05/2024
Realizada la jornada sobre violencias sexuales contra las mujeres

El evento, desarrollado en Castelló el 16 de mayo, ha servido para abordar de manera amplia y completa esta temática. Las diferentes intervenciones han posibilitado acercarnos a esta problemática desde el punto de vista psicológico, legal y social.
Leer

  • 16/05/2024
HUI, 16 de maig, la seu de Castelló del COPCV romandrà tancada

El 16 de mayo la sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada.
Leer

  • 02/05/2024
Participem en la nova edició de la Fira de la Salut de Castelló

Un any més, les Xarxes Sanitàries Solidàries, subratllen la importància de la salut mental posant el focus en els projectes de cooperació i d'ajuda humanitària.
Leer

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer