Mantenim una reunió amb la regidoria de Família i Infància per a abordar els desafiaments del benestar familiar a Castelló

Hem intercanviat impressions sobre la situació actual de les famílies i dels joves en la societat per a establir un pla d'acció que ajude a millorar-la.

Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, vicedegana 3ª i vocal del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, i el regidor de Família i Infància, Alberto Vidal, s'ha reunit per a tractar els principals desafiaments als quals s'enfronten xiquets, joves i famílies en general des del punt de vista psicològic i social. La trobada ha servit per a fer una anàlisi de la situació i pensar que iniciatives podrien ajudar a fomentar una societat més sana en la qual la família siga la base fonamental.

La necessitat de la formació dels tècnics de Família i Infància per a poder millorar la forma en la qual fan el seu treball i adaptar-lo així a les necessitats actuals de la societat ha sigut una de les primeres conclusions de la reunió. Des del Col·legi hem mostrat absoluta disponibilitat per ajudar en aquest punt.

A més, s'ha parlat sobre la importància de la col·laboració entre regidories per a abordar tots aquests assumptes amb la finalitat que arriben a totes les àrees. Sobre això, Alberto Vidal ha assegurat que “treballar en conjunt i crear sinergies és fonamental per a així convertir a Castelló en una família de famílies”. El regidor també ha explicat que “garantir el benestar de la societat està directament relacionat amb cuidar a la família en tots els seus àmbits, i des d'esta regidoria treballarem per a això”.

Per part seua, Mª Carmen Molés ha dit que “la família és un dels contextos de referència més importants de l'ésser humà i més, quan parlem de xiquets i adolescents. La seua influència en el desenvolupament emocional i social és irrefutable. D'ací, la importància de treballar amb elles, de tindre-les en compte, de conèixer les seues necessitats, interessos i preocupacions perquè són font de canvi, de millora i també de prevenció”.

 



Noticias relacionadas

  • 26/07/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Necessitat de protecció i reducció de la vulnerabilitat per raons de trastorn autolesiu sense suïcidi

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Necesitad de protección y reducción de la vulnerabilidad en la infancia y adolescencia por razones de trastorno autolesivo sin suicidio y de ideación suicida. (Inscripción 03/09 a las 17 horas)
Leer

  • 19/07/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Desenvolupament psicològic òptim: Avaluació i intervenció en xiquets/as i adolescents

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Desarrollo psicológico optimo: Evaluación e intervención en niños/as y adolescentes.(Inscripición 22/07 a las 17 horas)
Leer

  • 19/07/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Comprendre i integra la història de vida en acolliment familiar: la intervenció des dels recursos de su

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Comprender e integra la historia de vida en acogimiento familiar: la intervención desde los recursos de apoyo (Inscripción 24/07 a las 17 horas)
Leer

  • 19/07/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Promovent apego segur en mares gestants en situació de risc (Inscripció 24/07 a les 17h)

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Promoviendo apego seguro en madres gestantes en situación de riesgo. (Inscripción 24/07 a las 17 h.)
Leer

  • 18/07/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Necessitat de protecció i reducció de la vulnerabilitat per raons de la seua diversitat sexual

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Necesitad de protección y reducción de la vulnerabilidad por razones de su diversidad afectivo sexual y de género'. (Inscripción 22/07 a las 17 horas)
Leer

  • 18/07/2024
Les vacances d'estiu són un període excel·lent per a enfortir els llaços afectius amb els nostres fills i filles

I com tot aprenentatge té una base emocional, es pot crear el context adequat per a potenciar la curiositat, el descobriment i el gust pel saber proposant-los activitats diferents a les que realitzen a les aules. Fins i tot ‘no fer res’ o l'avorriment’, són recursos que aprofitar.
Leer