La Mostra Itinerant de cinema “MIRANT” arriba a Valencia amb el lema “Salut i Dona, necessitats i desafiaments”

La II edició de la Mostra s'inaugurarà a Valencia el pròxim 21 de novembre amb el documental “Woman”, i posarà el centre d'atenció a la importància de la cultura com ferramenta de canvi social.

El dijous 21 de novembre arribarà a Valencia la II edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Salut Global “MIRANT”, dins de les jornades de l'Agora sobre cooperació internacional organitzades per l'Ajuntament de Valencia. Aquest cicle de cine, organitzat per les Xarxes Sanitàries Solidaries de la Comunitat Valenciana, de les que forma part el COPCV, tindrà lloc en el Col·legi Major Rector PESET i donarà el tret d'eixida amb el migmetratge “Woman” de medicusmundii la productora Kafana Films, guanyadora de dos Goyasen els anys 2014 i 2018. Per a el debat posterior se contarà en la participació d'Ivan Zahinos, responsable de l'idea original del projecte i co-guioniste del mateix, i en l’actuació del dúod’hiphop format per Sergio Peris (Polvora) i Andrés Fernández (Karma).

Durant els següents dies es projectaran dues pel·lícules més. El divendres 22 de novembre es podrà veure “ComandanteArian”, història narrada en primera persona sobre les Unitats de Defensa de la Dones en la guerra contra el Daesh (ISIS), en el seu afany contra la violència sexual i els abusos enmig d'aquest conflicte. La sessió continuarà amb la participació en el debat de Julia Parés (*Direc. Producció). Comptarem amb l'actuació de la banda valenciana ESJAVA que interpretarà entre altres, el seu single “Sororidad”. Finalment, la II edició de “Mirant” tancarà el teló el dissabte 22 de novembre en sessió de matí amb “La Manzana de Eva” un documental que aborda la lluita contra la mutilació genital femenina a través de diversos testimonis. A més, les persones que assistisquen podran debatre en persona després de la projecció de la pel·lícula, que l'any 2018 va tindre 8 nominacions als premis Goya, amb el seu director José Manuel Colón.

Abans d'arribar a València, "Mirant "haurà passat per Alacant (4,11 i 20 de novembre) i baixarà el teló en Castellò (3, 10 i 17 de desembre).

La mostra de cinema és una iniciativa impulsada des de les Xarxes Sanitàries Solidàries valencianes, en el seu treball de sensibilització i promoció entorn al Dret a la Salut des d'una perspectiva global. Per a això, s'ha comptat amb la participació de més de 40 entitats integrants de les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, València i Alacant (Ajuntaments, Universitats, Col·legis professionals i ONGD), que a través de les seues votacions han seleccionat els documentals per a la mostra, amb la intenció d'acostar-nos diverses realitats que ens conviden a reflexionar sobre com el gènere actua com un determinant social clau en la salut de les dones.

L'ASSISTÈNCIA ÉS GRATUÏTA ja que està subvencionada per la Diputació de València, però l'aforament és limitat pel que es recomana reservar les entrades en la web del projecte https://redsanitariasolidaria.org/mirant-ii-mostra-de-cinema/ a través del correu electrònic acoec@hotmail.com o manant un whatssap al número de telèfon 601 18 77 46.

Vore spot creat per a la Mostra a Youtube

Más información sobre Mirant:

Amado Diagoacoec@hotamil.com670 39 41 03

Gonzalo Parejacastellon@medicusmundi.es601 187 746

 

 

2 archivos adjuntos

CARTEL GENERAL Valencia IMP.pdf [3,10 MB]

NdP Mirant Valencia-1 (Cast).pdf [0,09 MB]Noticias relacionadas

  • 20/11/2019
X Jornada Autonómica de Bioetica

El Hospital la Fe de València ha acogido estas jornadas “La información a pacientes un deber ético” organizadas por la Dirección General de Planificación, Eficiencia Tecnológica y Atención al Paciente de la Generalitat Valenciana.
Leer

  • 11/11/2019
COPCV & CEV presentan la Red de Empresas Sana+Mente Responsables en la Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia (FECAP)

La vocal Pilar del Pueblo y el presidente de la Comisión Deontológica del COPCV, Fernando Catalán, han participado en la jornada 'Presentación del Proyecto de Desarrollo de Entornos Saludables y Mejora del Bienestar Laboral', desarrollada el pasado viernes en Segorbe.
Leer

  • 08/11/2019
XXVIII Jornada sobre Addiccions: 'Comunicació i salut. Llegeixi detingudament les instruccions'

L'activitat tindrà lloc el proper 13 de novembre, dimecres, a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.
Leer

  • 28/10/2019
Taller: "Tratamiento cognitivo-conductual del dolor crónico"

La actividad tiene previsto su inicio el día 29 de noviembre de 2019
Leer

  • 28/10/2019
39a Jornada viure en salut: 'Xarxasalut'

L'activitat tindrá lloc el 7 de novembre en València
Leer