El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha constituït el Comité d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana en un acte celebrat el 15 de març. La vicepresidenta i consellera, Aitana Mas, ha qualificat la creació d’aquest nou òrgan de fita  per al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials ja que l’iguala al sistema de salut o educatiu, “reforçant així la seua posició com a quarta pota de l'estat de benestar".

El Comité està format per 52 professionals en representació dels col·legis oficials de Psicologia, de Treball Social, i d’Educadores i Educadors Socials; Tècnics i Tècniques d’Integració Social; Consell d’Infermeria; Col·legi de Metges; Col·legi d’Advocats; universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i organitzacions sindicals i empresarials.

 

A proposta del COPCV, hi formen part Salvador Almenar Cotino i Amparo Monzó Miralles, dos col·legiats de dilatada trajectòria professional com a psicòlegs experts en la intervenció social. S'uneix el psicòleg Joan Rovira Prats, designat per la Conselleria d'Igualtat pel seu reconegut prestigi.

El COPCV no podia faltar a la cita i s'ha involucrat en el seu desenvolupament, la nostra organització col·legial està preparada per a aportar valor i experiència al propòsit del Comitè d'Ètica. Un concepte molt necessari ja que en el quefer diari, les persones professionals d’aquest àmbit, s'enfronten a decisions difícils que afecten la vida de les persones que justifiquen la incorporació de l'ètica per a dirimir dilemes i aportar altres punts de vista que donen suport a decisions correctes que no depenguen d'una sola persona o d'una sola professió del sistema.

Cal destacar les intervencions del secretari autonòmic de Planificació i Organització, Xavier Uceda i Maza així com les del director general de l’IVAFIQ, Joan Crespo, per ser impulsors de la Resolució de 13 de març de 2023 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es constitueix el Comitè d'Ètica de la comunitat Valenciana.

En aquest acte, Joan Canimas i Brugué, professor de la Universitat de Girona i referent expert en ètica i bioètica, ha assenyalat la necessitat de recórrer el camí de l'ètica de la cura i la tendresa com una de les activitats centrals del sistema, a més de tractar de resoldre els dilemes propis de l'ètica aplicada.Noticias relacionadas

  • 02/06/2023
Promoción del envejecimiento activo para la prevención de las demencias

Integrantes del Grupo de Trabajo de Psicogerontología y personas mayores del COPCV-Valencia, reflexionan sobre el envejecimiento activo y las consecuencias de la soledad no deseada en el blog del CRE Alzheimer.
Leer

  • 25/05/2023
Els Gabinets Psicopedagògics Municipals, un recurs valencià de prevenció

La Comissió d'Intervenció Mnucipal del COPCV, signa aquest escrit en el qual explica les funcions i la importància de mantindre els GPM en la Comunitat.
Leer

  • 25/05/2023
Curs IVAFIQ 'Formació específica: atenció integral centrada en la persona en les residències de persones majors (II): les eines de la AICP'

Curso IVAFIQ 'Formación específica: atención integral centrada en la persona en las residencias de personas mayores (II): las herramientas de la AICP' Inscripción 26/05 a las 13 horas.
Leer

  • 24/05/2023
II Simposio Mayores, Turismo y Salud

La Asociación Gerontológica del Mediterráneo (AGM), en colaboración con la Universidad Permanente de la UA y el Instituto de Investigaciones Turísticas de la UA, organiza este evento que tendrá lugar el 14 de septiembre en Alicante. Inscripción hasta el 15 de julio.
Leer

  • 19/05/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Específica: Tècniques psicològiques a la intervenció social'. Inscripció 23/05/2023-13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Específica: Técnicas psicológica a la intervención social' Inscripción 23/05/2023 - 13:00 horas.
Leer

  • 12/05/2023
Les psicòlogues Amparo Monzó i Carolina Pino formen part de l’Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

Ahir, 11 de maig, la Conselleria d’Igualtat va presentar i posar en marxa aquest nou òrgan interdisciplinari que s’encarregarà d’analitzar i estudiar l’àmbit de serveis socials.
Leer