El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha constituït el Comité d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana en un acte celebrat el 15 de març. La vicepresidenta i consellera, Aitana Mas, ha qualificat la creació d’aquest nou òrgan de fita  per al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials ja que l’iguala al sistema de salut o educatiu, “reforçant així la seua posició com a quarta pota de l'estat de benestar".

El Comité està format per 52 professionals en representació dels col·legis oficials de Psicologia, de Treball Social, i d’Educadores i Educadors Socials; Tècnics i Tècniques d’Integració Social; Consell d’Infermeria; Col·legi de Metges; Col·legi d’Advocats; universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i organitzacions sindicals i empresarials.

 

A proposta del COPCV, hi formen part Salvador Almenar Cotino i Amparo Monzó Miralles, dos col·legiats de dilatada trajectòria professional com a psicòlegs experts en la intervenció social. S'uneix el psicòleg Joan Rovira Prats, designat per la Conselleria d'Igualtat pel seu reconegut prestigi.

El COPCV no podia faltar a la cita i s'ha involucrat en el seu desenvolupament, la nostra organització col·legial està preparada per a aportar valor i experiència al propòsit del Comitè d'Ètica. Un concepte molt necessari ja que en el quefer diari, les persones professionals d’aquest àmbit, s'enfronten a decisions difícils que afecten la vida de les persones que justifiquen la incorporació de l'ètica per a dirimir dilemes i aportar altres punts de vista que donen suport a decisions correctes que no depenguen d'una sola persona o d'una sola professió del sistema.

Cal destacar les intervencions del secretari autonòmic de Planificació i Organització, Xavier Uceda i Maza així com les del director general de l’IVAFIQ, Joan Crespo, per ser impulsors de la Resolució de 13 de març de 2023 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es constitueix el Comitè d'Ètica de la comunitat Valenciana.

En aquest acte, Joan Canimas i Brugué, professor de la Universitat de Girona i referent expert en ètica i bioètica, ha assenyalat la necessitat de recórrer el camí de l'ètica de la cura i la tendresa com una de les activitats centrals del sistema, a més de tractar de resoldre els dilemes propis de l'ètica aplicada.Noticias relacionadas

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer

  • 26/01/2024
Plan formativo IVAFIQ 2024. Formación transversal

Apertura de prescripción 1 de febrero de 2024 a las 17 horas.
Leer

  • 22/01/2024
Curs IVAFIQ: Curs qüestions jurídiques en Salut Mental (Inscripció: 29/01/2024 17:00 hores)

Curso IVAFIQ: Curso cuestiones jurídicas en Salud Mental (Inscripción 29/01/24 17:00 horas)
Leer

  • 12/01/2024
Curs IVAFIQ: Intervenció i abordatge de la violència de gènere i masclista de dels serveis socials (Inscripcions: 15/01/2024 a les 17 hores)

Curso IVAFIQ: Intervención y abordaje de la violencia de género y machista desde los servicios sociales (Inscripciones: 15/01/2024 a las 17 horas)
Leer

  • 05/01/2024
Curs IVAFIQ 2024: Taller d'Intervenció social amb perspectiva de gènere (05/01/24 a les 09:00 hores)

Curso IVAFIQ 2024: Taller de Intervención social con perspectiva de género (05/01/24 a las 09:00 horas)
Leer