El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha constituït el Comité d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana en un acte celebrat el 15 de març. La vicepresidenta i consellera, Aitana Mas, ha qualificat la creació d’aquest nou òrgan de fita  per al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials ja que l’iguala al sistema de salut o educatiu, “reforçant així la seua posició com a quarta pota de l'estat de benestar".

El Comité està format per 52 professionals en representació dels col·legis oficials de Psicologia, de Treball Social, i d’Educadores i Educadors Socials; Tècnics i Tècniques d’Integració Social; Consell d’Infermeria; Col·legi de Metges; Col·legi d’Advocats; universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i organitzacions sindicals i empresarials.

 

A proposta del COPCV, hi formen part Salvador Almenar Cotino i Amparo Monzó Miralles, dos col·legiats de dilatada trajectòria professional com a psicòlegs experts en la intervenció social. S'uneix el psicòleg Joan Rovira Prats, designat per la Conselleria d'Igualtat pel seu reconegut prestigi.

El COPCV no podia faltar a la cita i s'ha involucrat en el seu desenvolupament, la nostra organització col·legial està preparada per a aportar valor i experiència al propòsit del Comitè d'Ètica. Un concepte molt necessari ja que en el quefer diari, les persones professionals d’aquest àmbit, s'enfronten a decisions difícils que afecten la vida de les persones que justifiquen la incorporació de l'ètica per a dirimir dilemes i aportar altres punts de vista que donen suport a decisions correctes que no depenguen d'una sola persona o d'una sola professió del sistema.

Cal destacar les intervencions del secretari autonòmic de Planificació i Organització, Xavier Uceda i Maza així com les del director general de l’IVAFIQ, Joan Crespo, per ser impulsors de la Resolució de 13 de març de 2023 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es constitueix el Comitè d'Ètica de la comunitat Valenciana.

En aquest acte, Joan Canimas i Brugué, professor de la Universitat de Girona i referent expert en ètica i bioètica, ha assenyalat la necessitat de recórrer el camí de l'ètica de la cura i la tendresa com una de les activitats centrals del sistema, a més de tractar de resoldre els dilemes propis de l'ètica aplicada.Noticias relacionadas

  • 21/09/2023
Día Mundial del Alzheimer, 21 de septiembre

El COPCV y su Grupo de Trabajo de Envejecimiento de Alicante y la UPUA, han organizado la mesa redonda ‘Señales de alerta en el inicio de una demencia’. En este acto, se ha señalado la importancia de la figura del psicogerontólogo dentro de los equipos multidisciplinares. También se ha detallado el proceso de aceptación de la enfermedad tanto de la persona enferma, como de su entorno.
Leer

  • 05/09/2023
Curs Pla d'Infància i Adolescència. 'Prevenció de l'abús del joc d'apostes en persones menors d'edat i adolescents'. Inscripció 19 setembre a les 17

Curso Plan de Infancia y Adolescencia. 'Prevención del abuso del juego de apuestas en personas menores de edad y adolescentes'. Inscripción 19 septiembre a las 17 horas.
Leer

  • 01/09/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Transversal: Ética per professionals del SPVSS' Inscripció 04/09 a les 13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Transversal: Ética para profesionales del SPVSS' Inscripción 04/09 a las 13:00 horas.
Leer

  • 28/08/2023
Nos reunimos con la nueva concejala de las áreas de Acción Social y Deportes de Castellón, Maica Hurtado

A la reunión han asistido Mª Carmen Molés y Alba Sebastian, vicedecana 3ª y vocal del COPCV, respectivamente.
Leer

  • 07/07/2023
El GT de Dependencia y Envejecimiento COPCV-Castelló realiza una formación sobre la reforma para el apoyo procesal a personas con discapacidad

La tutela, curatela, o la incapacidad judicial son algunos de los conceptos tratados en esta reunión conducida por la coordinadora el Grupo de Trabajo, Beatriz Meliá.
Leer