La RSS de Castelló celebra la II Fira de la Salut

La Salut Mental serà l’eix vertebrador d’aquesta trobada que reunirà a les entitats que formen les Xarxes Sanitàries Solidàries. El COPCV tindrà un stand des d’on informarem i posarem en valor la tasca que els i les professionals de la nostra disciplina realitzen cada dia des dels llocs de treball. A més, es realitzará la jornada formativa 'Desembolicant la nostra Salut Mental'.

Les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, formada per més de 20 entitats del sector sanitari i social de la província (ajuntaments, col·legis professionals, universitats, i ONGD), ha organitzat per al dissabte 1 d'abril en la Plaça Hort dels Corders, de 10:00h. a 14:00h., diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut, que es commemora a nivell mundial el dia 7 d'abril.

En aquesta ocasió, la jornada es dedicarà a la Salut Mental, tema que vertebra les activitats de la Xarxa durant 2023. El programa està compost per la presència de més de 10 carpes de promoció de la salut entre les quals es troba una del COPCV. Els temes que es tractaran en els diversos stands sòn: sexualitat i violència de gènere, canvi climàtic i salut mental; toxicologia; envelliment actiu, etc. A més, hi hauran activitats d'animació infantil, moviment saludable, gimnàstica de manteniment per a persones majors i actuació musical de percussió africana. Paral·lelament, en el Menador, d'11:00h a 12:30h., es realitzaran les jornades de formació sobre salut mental “Desembolicant la nostra Salut mental”. Aquestes serán les ponències i ponents: 


“La balança de la salut mental”. Jesús Pelluch 
“L'esport 2.0: més enllà de les addiccions”. Ana Blanco i María Gimeno.
“Addiccions V.0 quan la pantalla mana”. Abel Baquero 
“La meua salut sent *LGTBIQA+”. Naiara Martínez
“L'abraçada de l'esperança”. Pascual Benet

 

Inscripció a les jornades “Desembolicant la nostra Salut mental”

 

Des de l’organització informen que esta Fira es pot realitzar gràcies al finançament de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana, i la col·laboració de la Universitat Jaume I. La coordinació de l'activitat serà a càrrec de la Xarxa Sanitària Solidària i l'associació d'estudiants de medicina AESCA.

 

Información en castellano

3 archivos adjuntos

Cartel-DMS-2023_CS.pdf [0,97 MB]

Cartel-DMSalud-2023_VAL.pdf [0,97 MB]

NP DMS2023.docx [0,03 MB]Noticias relacionadas

  • 08/06/2023
GUÍA de buenas prácticas en la atención de niños con padres que tienen problemas de salud mental

Publicada por EUFAMI (European Federation of Associations of Families of People with Mental Illness - Federación Europea de Asociaciones de Familiares de Personas con Enfermedad Mental).
Leer

  • 02/06/2023
Jornada 'Salud mental y violencia de género'

Se realizará el 19 de junio, de 9:00h. a 14:00h. Se ha completado el aforo para asistir a este acto de manera presencial, pero puedes inscribirte en la modalidad streaming.
Leer

  • 02/06/2023
Realizada la presentación del libro 'Tratamiento paso a paso de los problemas psicológicos en adultos'

La vicedecana 2ª del COPCV, coordinó el acto mostrando apoyo a la labor realizada por colegiados y compañeros de profesión. En esta obra, los profesionales exponen y analizan casos clínicos.
Leer

  • 01/06/2023
La colegiada, Teresa Marín, imparte la conferencia 'higiene psíquica como prevención en el intento autolítico'

La sede del COPCV-Alicante, ha acogido esta actividad dentro del ciclo 'Enredando' de la RSS.
Leer

  • 31/05/2023
Jornada 'Salud mental y violencia de género'

El encuentro se realizará el 19 de junio, de 9:00h. a 14:00h., en el Menador Espai Cultural de Castelló. Modalidad presencial COMPLETA.
Leer

  • 30/05/2023
Encuentro: La higiene psíquica como prevención en el intento autolítico

Tendrá lugar el 30 de mayo a las 18:00h en el COPCV de Alacant. Inscripción abierta.
Leer