Guia comú d'actuació per a la detecció, notificació i derivació de casos d'explotació sexual contra la infància en centres residencials

Amb especial atenció a xiquetes i adolescents (Guia ESIA). Impulsada per Delegació de Govern contra la Violència de Gènere.

L'explotació sexual i adolescent (ESIA) és un problema que afecta un important nombre de persones menors d'edat i sobre el que tenim l'obligació d'intervindre. Entre aquestes, destaquen aquelles particularment vulnerables, ateses en els centres d'acolliment residencial, víctimes d'abusos sexuals i altres formes de maltractament en les seues famílies d'origen i que mostren una conducta marcada per les fugides o les eixides no autoritzades de manera recurrent. Les conseqüències adverses de l'explotació sexual són múltiples i afecten diferents àrees de la salut al llarg del desenvolupament de la xiqueta, xiquet i adolescent.

En aquest context, s'ha publicat la Guia comuna d'actuació per a la detecció, notificació i derivació de casos d'explotació sexual contra la infància en centres residencials, amb especial atenció a xiquetes i adolescents (Guia ESIA) de la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere té com a objectiu brindar a les i els professionals dels serveis residencials una eina integral per a previndre, detectar, comunicar i intervindre en casos d'ESIA.

Punxant ací  pots consultar el tríptic informatiu sobre la guia i es pot descarregar el document complet pressionant sobre la imatge de la portada d'aquest.

 Noticias relacionadas

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer

  • 04/04/2024
El papel de las relaciones positivas con adultos en la infancia

Investigación de un artículo publicado en la revista JAMA Psychiatry.
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 13/03/2024
Cómo hablar con los niños sobre la violencia

Según la Asociación Nacional de Psicólogos Educativos.
Leer

  • 25/01/2024
Guía “Como en casa en ningún sitio”

Publicada por Save the Children, sobre el acogimiento familiar a niños, niñas y adolescentes que han migrado solos.
Leer