Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.

Aquest dijous, 23 de novembre, ens hem reunit amb la amb la nova directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Mª del Rosario Escrig Llinares. Andrea Ollero i Manuel Peretó, vicedegana i vocal de la Junta de Govern del COPCV, respectivament, han assistit a aquest encontre professional per tal de tindre un primer contacte i exposar alguns dels assumptes relacionats amb el nostre col·lectiu professional, més concretament, amb els psicòlegs i psicòlogues educatives, i la seua tasca en els centres educatius i Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM).

Aquests són alguns dels temes tractats:

  • Els representants dels COPCV li han traslladat interès per conèixer l’articulació de la proposta del pla de salut mental. Des del Col·legi també li hem fet l’oferiment de participar en la vertebració d’aquest pla entre Sanitat i Educació. En aquest punt, li hem comunicat i explicat les conclusions extretes de l’Estudi PsiCE (Psicologia basada en l'evidència en contextos educatius).
  • L’estat de la estructura organitzativa de l’orientació als sistema educatiu valencià.
  • La necessitat de regulació dels GPM com a serveis dins del sistema d’orientació educatiu.
  • El precís reconeixement de presencia de professionals de la Psicologia com a especialistes fonamentals dins de l’orientació. Hem remarcat que l’avaluació psicoeducativa és pròpia dels psicòlegs i psicòlogues. 

Valorem molt positivament aquesta presa de contacte i hem restat a disposició de la Directora General per a continuar tractant els temes plantejats.

 

M. Peretó, Mª R. Escrig, i A. Ollero durant la reunió (d'esq. a dta.).



Noticias relacionadas

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer

  • 19/02/2024
Presentamos el Estudio Psice en la Comunitat

Sefa Mulet, coordinadora en la Comunitat del proyecto: 'el psicólogo o psicóloga educativa en los centros de secundaria y en los ciclos formativos, es eficaz a la hora de abordar desequilibrios y trastornos, pero, sobre todo, a la hora de desarrollar un trabajo orientado a la prevención'.
Leer

  • 16/02/2024
Realizada la III Jornada de Psicología Educativa del COPCV ‘Educación y Salud Mental a lo largo del desarrollo vital’

Los psicólogos y psicólogas que han participado, constatan la necesidad del psicólogo educativo dentro de los centros. En este evento, se ha presentado en la Comunitat el Estudio PsiCE, Prevención de los Problemas Emocionales en el Contexto Educativo.
Leer

  • 09/02/2024
¿Hay relación entre la implicación de los padres en los deberes escolares y el rendimiento académico de sus hijos?

Veamos las principales conclusiones de un estudio publicado en la revista Psicothema.
Leer

  • 06/02/2024
El Grupo de Trabajo de Psicología y Educación de Castellón comunica…

Artículo 1. 'Aprender a vivir, enseñar a disfrutar. Buscar soluciones reales a problemas reales'.
Leer

  • 02/02/2024
La Salud Mental será el eje del VII Congreso de Derecho Sanitario de la La ADSCV

ASí se lo ha hecho saber Carlos Fornes, presidente de la Asociación de Derecho Sanitario de la Comunitat Valenciana, a Francisco Santolaya, decano del COPCV en la reunión que ambos mantuvieron ayer.
Leer