Arran de la mort d’una menor en un centre escolar de Vila-real

Es fa evident la necessitat de que el sistema educatiu dispose de psicòlegs.

Una alumna d’un col.legi de Vila-real va faltar el passat dia 2 en el transcurs de la jornada escolar, la mort hauria estat per causes naturals. Responsables de l’Ajuntament de Vila-real varen sol·licitar la intervenció d’un psicòleg al COPCV.

El COPCV vol manifestar que aquesta circumstància fa evident:

La necessitat de disposar de protocols clars d’intervenció i derivació en aquests casos, i no dependre de la voluntarietat de professionals que poden o no estar disponibles. Veiem que el sistema educatiu demanda nous protocols com la intervenció en dol, catàstrofes etc.

La conveniència que el sistema educatiu dispose de psicòlegs, professionals formats per atendre aquestes circumstàncies,  el psicòleg educatiu és el professional amb formació i competència professional centrada en l'avaluació i intervenció conductual, emocional i social de les persones i dels grups en àmbits educatius. Actualment el sistema educatiu valencià no compta amb cap lloc de treball de psicòleg, ja que els orientadors actuals poden ser llicenciats o graduats en qualsevol titulació superior, les seues funcions són reduïdes, i els que tenen la titulació de psicòlegs no veuen reconegut aquest fet.

Considerar per altra banda què el sistema educatiu valencià si que disposa, complementàriament,  de la xarxa de gabinets psicopedagògics municipals amb professionals de la psicologia educativa i de la xarxa de psicòlegs de serveis socials, totes dues xarxes municipals deurien d’estar considerades en un protocol d’intervenció davant de situacions de crisi, ja que es tracta de professionals formats per atendre aquest tipus d’incidències.



Noticias relacionadas

  • 18/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 08/03/2024
Dos pioneras con "visión de futuro" para impulsar la Psicología Clínica

Raquel Cuevas y Susana Jiménez han sido reconocidas por los Premios Sanitarias por su labor en la Psicología Clínica
Leer