El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat que en els CEAMS es contracte els psicòlegs i psicòlogues d'acord amb la seua titulació

Des de Conselleria, afirmen que ho tindran en compte en la nova normativa sobre acreditació de centres, i anuncien un possible canvi cap a la gestió pública.

      

Recentment el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana s'ha reunit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència; Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV; i Pablo Picó, assessor de la Junta de Govern del COPCV, han assistit a esta reunió en la qual el Col·legi ha presentat l'actual situació laboral dels psicòlegs i psicòlogues en els Centres Especialitzats d'Atenció als Majors (CEAM) .

El Col·legi reconeix el gran servici que estos centres de titularitat autonòmica presten a les persones majors, aconseguint el seu principal objectiu: mantindre un estat físic, mental, i emocional òptim que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, és fonamental comptar amb un equip multidisciplinari en què estiga present la figura del treballador social, fisioterapeuta, infermer i psicòleg i que cadascuna d'elles, estiga reconeguda com correspon. Una condició que no es compleix amb el perfil dels psicòlegs i psicòlogues.

Des del COPCV es reclama que s’acabe amb la manera de procedir que ve sent habitual al contractar els professionals de la Psicologia en els CEAMS. És a dir, que el contracte i les condicions laborals d'este col·lectiu, s'ajusten a la seua titulació i a les necessitats i condicions apropiades per a exercir el seu treball. Actualment, "per a tractar aspectes psicològics i emocionals, es compta amb psicòlegs amb contracte de monitor/a o educador/a, en una situació laboral molt precària", tal com s'exposa en l'escrit presentat en Conselleria pels professionals de la Psicologia dels CEAMS. En este document es detallen els aspectes laborals a millorar i que directament, es traduirien en una millora del servici prestat als usuaris.

Martínez, ha afirmat que esta petició arriba en un bon moment ja que la Conselleria s'està plantejant modificar la normativa per a les acreditacions dels CEAMS i dins del treball previ al canvi, podrien tindre en compte la figura del psicòleg i el ràtio d'estos professionals dins dels centres.

Durant la reunió, la directora general, ha anunciat que està previst que la gestió dels treballadors dels CEAMS siga pública.

 

Información en castellano: El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que en los CEAMS se contrate a los psicólogos y psicólogas acorde a su titulación



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Màster de Formació Permanent en Direcció i Gestió de Centres de Serveis Socials

Este títol de la Universitat de València es realitzarà entre octubre de 2024 a juliol de 2025. Obert el termini d'inscripció.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 05/03/2024
Incendio Nou Campanar - 'Es necesario mantener el seguimiento de las víctimas'

La vocal, Purificación Párraga, comenta que las reacciones y las emociones de cada persona pueden ser diferentes en tiempo y forma. De ahí, que sea imprescindible que la atención psicológica se ajuste a las necesidades de cada una de ellas.
Leer

  • 09/02/2024
Curs IVAFIQ: 'Formació transversal: estratègies de comunicació en l'àmbit de la intervenció social'

Curso IVAFIQ: 'Formación transversal: estrategias de comunicación en el ámbito de la intervención social'
Leer

  • 26/01/2024
Plan formativo IVAFIQ 2024. Formación transversal

Apertura de prescripción 1 de febrero de 2024 a las 17 horas.
Leer