El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat que en els CEAMS es contracte els psicòlegs i psicòlogues d'acord amb la seua titulació

Des de Conselleria, afirmen que ho tindran en compte en la nova normativa sobre acreditació de centres, i anuncien un possible canvi cap a la gestió pública.

      

Recentment el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana s'ha reunit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència; Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV; i Pablo Picó, assessor de la Junta de Govern del COPCV, han assistit a esta reunió en la qual el Col·legi ha presentat l'actual situació laboral dels psicòlegs i psicòlogues en els Centres Especialitzats d'Atenció als Majors (CEAM) .

El Col·legi reconeix el gran servici que estos centres de titularitat autonòmica presten a les persones majors, aconseguint el seu principal objectiu: mantindre un estat físic, mental, i emocional òptim que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, és fonamental comptar amb un equip multidisciplinari en què estiga present la figura del treballador social, fisioterapeuta, infermer i psicòleg i que cadascuna d'elles, estiga reconeguda com correspon. Una condició que no es compleix amb el perfil dels psicòlegs i psicòlogues.

Des del COPCV es reclama que s’acabe amb la manera de procedir que ve sent habitual al contractar els professionals de la Psicologia en els CEAMS. És a dir, que el contracte i les condicions laborals d'este col·lectiu, s'ajusten a la seua titulació i a les necessitats i condicions apropiades per a exercir el seu treball. Actualment, "per a tractar aspectes psicològics i emocionals, es compta amb psicòlegs amb contracte de monitor/a o educador/a, en una situació laboral molt precària", tal com s'exposa en l'escrit presentat en Conselleria pels professionals de la Psicologia dels CEAMS. En este document es detallen els aspectes laborals a millorar i que directament, es traduirien en una millora del servici prestat als usuaris.

Martínez, ha afirmat que esta petició arriba en un bon moment ja que la Conselleria s'està plantejant modificar la normativa per a les acreditacions dels CEAMS i dins del treball previ al canvi, podrien tindre en compte la figura del psicòleg i el ràtio d'estos professionals dins dels centres.

Durant la reunió, la directora general, ha anunciat que està previst que la gestió dels treballadors dels CEAMS siga pública.

 

Información en castellano: El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que en los CEAMS se contrate a los psicólogos y psicólogas acorde a su titulación



Noticias relacionadas

  • 13/07/2018
IV CONGRESO de la Ordem Do Psicólogos Portugueses

El Congreso bajo el lema “La Psicología en la Prevención y Promoción del Desarrollo de las Personas, la Cohesión Social y el Crecimiento Económico' tendrá lugar del 12 a 15 de Septiembre en Braga - Portugal
Leer

  • 10/07/2018
ARTÍCULO: Procesos migratorios e intervención psicosocial

Autor: Manuel Fco. Martínez, Universidad de Sevilla y Julia Martínez García, Asociación EURECA
Leer

  • 08/07/2018
IV Jornada Nacional de Psicología del Envejecimiento: ‘Nuevos perfiles de mayores. Adaptando la intervención a los nuevos tiempos’

El COPCV y el Consejo General de la Psicología organizan esta jornada que se llevará a cabo en Alicante el 8 y 9 de noviembre de 2018. Abierto el plazo de inscripción. Numerosos expertos/as realizarán y participarán en conferencias, mesas redondas, comunicaciones orales y posters.
Leer

  • 07/07/2018
III Congreso Internacional de la SCEPS y XIV Congreso Nacional de Psicología Social.

Del 4 al 6 de octubre de 2018 en la Facultad de Ciencias de la Educación y Humanidades, Universidad de Castilla-La Mancha, Cuenca.
Leer

  • 03/07/2018
ARTÍCULO: Servicios Sociales Municipales. Necesidad de una refundación

Autor/es: Miguel López-Cabanas, Trainer and researcher in social services and inclusive policies
Leer