El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat que en els CEAMS es contracte els psicòlegs i psicòlogues d'acord amb la seua titulació

Des de Conselleria, afirmen que ho tindran en compte en la nova normativa sobre acreditació de centres, i anuncien un possible canvi cap a la gestió pública.

      

Recentment el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana s'ha reunit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència; Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV; i Pablo Picó, assessor de la Junta de Govern del COPCV, han assistit a esta reunió en la qual el Col·legi ha presentat l'actual situació laboral dels psicòlegs i psicòlogues en els Centres Especialitzats d'Atenció als Majors (CEAM) .

El Col·legi reconeix el gran servici que estos centres de titularitat autonòmica presten a les persones majors, aconseguint el seu principal objectiu: mantindre un estat físic, mental, i emocional òptim que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, és fonamental comptar amb un equip multidisciplinari en què estiga present la figura del treballador social, fisioterapeuta, infermer i psicòleg i que cadascuna d'elles, estiga reconeguda com correspon. Una condició que no es compleix amb el perfil dels psicòlegs i psicòlogues.

Des del COPCV es reclama que s’acabe amb la manera de procedir que ve sent habitual al contractar els professionals de la Psicologia en els CEAMS. És a dir, que el contracte i les condicions laborals d'este col·lectiu, s'ajusten a la seua titulació i a les necessitats i condicions apropiades per a exercir el seu treball. Actualment, "per a tractar aspectes psicològics i emocionals, es compta amb psicòlegs amb contracte de monitor/a o educador/a, en una situació laboral molt precària", tal com s'exposa en l'escrit presentat en Conselleria pels professionals de la Psicologia dels CEAMS. En este document es detallen els aspectes laborals a millorar i que directament, es traduirien en una millora del servici prestat als usuaris.

Martínez, ha afirmat que esta petició arriba en un bon moment ja que la Conselleria s'està plantejant modificar la normativa per a les acreditacions dels CEAMS i dins del treball previ al canvi, podrien tindre en compte la figura del psicòleg i el ràtio d'estos professionals dins dels centres.

Durant la reunió, la directora general, ha anunciat que està previst que la gestió dels treballadors dels CEAMS siga pública.

 

Información en castellano: El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que en los CEAMS se contrate a los psicólogos y psicólogas acorde a su titulaciónNoticias relacionadas

  • 29/07/2019
Significativa presencia de la Psicología Valenciana en el IV Congreso Nacional de Psicología Vitoria-Gasteiz (Álava) 2019

El evento ha contado con una gran representación valenciana tanto de la estructura colegial y de los colegiados como de las diversas universidades y asociaciones profesionales. Gran impacto del stand del COPCV en el congreso en el que han pasado alrededor de 700 participantes.
Leer

  • 19/07/2019
Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

ORDRE 2/2019, de 16 de juliol, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de modifica-ció de l’Ordre de 19 de novembre de 2001, de la Conse-lleria de Benestar Social, per la qual s’estableix el proce-diment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de discapacitat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
Leer

  • 05/07/2019
Día Mundial de toma de conciencia del abuso y maltrato en la vejez. Mesa redonda: 'Imagen de la vejez: Buen trato/mal trato'

La actividad tuvo lugar el 11 de junio en la sede de la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante
Leer

  • 14/06/2019
Jornada 'Buen trato a personas en situación de dependencia'

El próximo martes 18 de junio, el COPCV acoge este acto (sede C/Alberic de València) organizado por la Sociedad Valenciana de geriatría y Gerontología.
Leer

  • 14/06/2019
Manifiesto del COP en el Día Internacional de maltrato a personas mayores, 14 de junio

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana se suma a este escrito publicado en infocop.
Leer