El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat que en els CEAMS es contracte els psicòlegs i psicòlogues d'acord amb la seua titulació

Des de Conselleria, afirmen que ho tindran en compte en la nova normativa sobre acreditació de centres, i anuncien un possible canvi cap a la gestió pública.

      

Recentment el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana s'ha reunit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència; Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV; i Pablo Picó, assessor de la Junta de Govern del COPCV, han assistit a esta reunió en la qual el Col·legi ha presentat l'actual situació laboral dels psicòlegs i psicòlogues en els Centres Especialitzats d'Atenció als Majors (CEAM) .

El Col·legi reconeix el gran servici que estos centres de titularitat autonòmica presten a les persones majors, aconseguint el seu principal objectiu: mantindre un estat físic, mental, i emocional òptim que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, és fonamental comptar amb un equip multidisciplinari en què estiga present la figura del treballador social, fisioterapeuta, infermer i psicòleg i que cadascuna d'elles, estiga reconeguda com correspon. Una condició que no es compleix amb el perfil dels psicòlegs i psicòlogues.

Des del COPCV es reclama que s’acabe amb la manera de procedir que ve sent habitual al contractar els professionals de la Psicologia en els CEAMS. És a dir, que el contracte i les condicions laborals d'este col·lectiu, s'ajusten a la seua titulació i a les necessitats i condicions apropiades per a exercir el seu treball. Actualment, "per a tractar aspectes psicològics i emocionals, es compta amb psicòlegs amb contracte de monitor/a o educador/a, en una situació laboral molt precària", tal com s'exposa en l'escrit presentat en Conselleria pels professionals de la Psicologia dels CEAMS. En este document es detallen els aspectes laborals a millorar i que directament, es traduirien en una millora del servici prestat als usuaris.

Martínez, ha afirmat que esta petició arriba en un bon moment ja que la Conselleria s'està plantejant modificar la normativa per a les acreditacions dels CEAMS i dins del treball previ al canvi, podrien tindre en compte la figura del psicòleg i el ràtio d'estos professionals dins dels centres.

Durant la reunió, la directora general, ha anunciat que està previst que la gestió dels treballadors dels CEAMS siga pública.

 

Información en castellano: El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que en los CEAMS se contrate a los psicólogos y psicólogas acorde a su titulaciónNoticias relacionadas

  • 21/02/2019
Publicada en el DOGV la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana

Entrarà en vigor al mes de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Leer

  • 15/02/2019
Llei de la Generalitat de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana – Un treball ben fet

El COPCV de manera activa, ha defensat que la figura del professional de referència ha de ser decidida per l’equip de serveis socials municipals, sense preferència d’un professional sobre altre. Han de primar les necessitats i les característiques de la intervenció.
Leer

  • 13/02/2019
Publicada en el BOCV la Llei de la Generalitat de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana

Art.64-3. L'equip d'intervenció social estarà format per persones amb titulació universitària en les disciplines o les àrees de coneixement de treball social, educació social i psicologia.
Leer

  • 07/02/2019
Resumen Jornada de puertas abiertas COPCV “Nuevas formas y estilos de vida en los mayores” Alicante

Documentos elaborados por el Grupo de Trabajo de Envejecimiento del COPCV - Alicante
Leer

  • 04/02/2019
Aprobación de la nueva Ley Valenciana de Servicios Sociales Inclusivos

La norma incide en la importancia del trabajo interdisciplinar de los y las profesionales de Psicología, Trabajo Social y Educación Social.
Leer