El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat que en els CEAMS es contracte els psicòlegs i psicòlogues d'acord amb la seua titulació

Des de Conselleria, afirmen que ho tindran en compte en la nova normativa sobre acreditació de centres, i anuncien un possible canvi cap a la gestió pública.

      

Recentment el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana s'ha reunit la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Mercé Martínez, Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència; Andrea Ollero, Vocal de la Junta de Govern del COPCV; i Pablo Picó, assessor de la Junta de Govern del COPCV, han assistit a esta reunió en la qual el Col·legi ha presentat l'actual situació laboral dels psicòlegs i psicòlogues en els Centres Especialitzats d'Atenció als Majors (CEAM) .

El Col·legi reconeix el gran servici que estos centres de titularitat autonòmica presten a les persones majors, aconseguint el seu principal objectiu: mantindre un estat físic, mental, i emocional òptim que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, és fonamental comptar amb un equip multidisciplinari en què estiga present la figura del treballador social, fisioterapeuta, infermer i psicòleg i que cadascuna d'elles, estiga reconeguda com correspon. Una condició que no es compleix amb el perfil dels psicòlegs i psicòlogues.

Des del COPCV es reclama que s’acabe amb la manera de procedir que ve sent habitual al contractar els professionals de la Psicologia en els CEAMS. És a dir, que el contracte i les condicions laborals d'este col·lectiu, s'ajusten a la seua titulació i a les necessitats i condicions apropiades per a exercir el seu treball. Actualment, "per a tractar aspectes psicològics i emocionals, es compta amb psicòlegs amb contracte de monitor/a o educador/a, en una situació laboral molt precària", tal com s'exposa en l'escrit presentat en Conselleria pels professionals de la Psicologia dels CEAMS. En este document es detallen els aspectes laborals a millorar i que directament, es traduirien en una millora del servici prestat als usuaris.

Martínez, ha afirmat que esta petició arriba en un bon moment ja que la Conselleria s'està plantejant modificar la normativa per a les acreditacions dels CEAMS i dins del treball previ al canvi, podrien tindre en compte la figura del psicòleg i el ràtio d'estos professionals dins dels centres.

Durant la reunió, la directora general, ha anunciat que està previst que la gestió dels treballadors dels CEAMS siga pública.

 

Información en castellano: El COPCV reclama a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que en los CEAMS se contrate a los psicólogos y psicólogas acorde a su titulaciónNoticias relacionadas

  • 12/03/2018
Jornada: “Intervención psico-social en procesos de ruptura de pareja, separación y divorcio en situación de alto conflicto” - AFORO COMPLETO

Esta actividad, organizada por el COPCV en colaboración con la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, se celebrará el 20 de abril en el salón de actos de la Facultat Psicologia. Jornada gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 12/03/2018
El COP y la SEGG firman un convenio en pro del bienestar y mejora de la calidad de vida de las personas mayores

Dicho Convenio fue rubricado por Francisco Santolaya, como presidente del COP, y José Antonio López Trigo, en calidad de presidente de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) con el propósito de establecer cauces de colaboración entre ambas entidades
Leer

  • 02/02/2018
El municipalisme i els equips multidisciplinars entre les apostes de la Nova Llei de Serveis Socials Inclusius

A la presentació de l’esborrany d’aquesta llei, realitzada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el 31 de gener en València, han assistit com a representants del COPCV Manuel Peretó i Joan Rovira.
Leer

  • 26/01/2018
El COPCV acudix a la presentació de la campanya de Serveis Socials la 'QUARTA POTA'

Amb esta iniciativa del Govern Valencià afirma reivindicar els serveis socials com a part fonamental de l'estat del benestar. A més, de posar en valor l'àmbit municipal i els seus professionals.
Leer

  • 15/11/2017
Cine social y coloquio 'Movimientos locales contra la violencia machista'

Miércoles, 22 de noviembre, a las 18:00 h. en Cinemes Albatexas, València
Leer