La vocal, Mª Carmen Molés, presenta junt amb la Regidoria de Juventut de Castelló la iniciativa 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'

Consulta les pròximes xerrades i dates.

Domen per inaugurat el cicle ‘Joves i salut psicològica en temps de Covid’. Un projecte en el qual el COPCV ha estat treballant estretament amb la regidoria de Juventut de la capital de la Plana per tal de donar resposta i recursos a un dels col·lectius que s’ha vist emocional i psicològicament, més afectat per la pandèmia: els joves. Orientat ells però també a professionals que desenvolupen la seua feina amb este grup,  i a la ciutadania en general, hem programat quatre col·loquis i dos tallers pràctics que es duran a terme durant els mesos d’octubre i novembre.

El 5 d’octubre, ha tingut lloc la primera de les xerrades de la ma de la companya, Eva Ferrando Daufí. La psicòloga sanitària va parlar sobre resiliència en una xerrada titulada “Pandèmia y resiliència. ¿Estamem pasant un dol?”.

   

Abans de la seua intervenció, Jorge Ribes, regidor de Juventut; Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV; i Mar Gargori, tècnic de Juventut de l’Ajuntament, varen presentar oficialment esta iniciativa. “És crucial i molt convinent que es plantegen accions per ocupar-se i millorar la salut mental. Valorem molt positivament, que els ajuntaments, com ha fet el de Castelló, donen resposta i destinen recursos a la gent jove”, ha manifestat Molés.

Una vegada finalitze esta iniciativa, arreplegarem i analitzarem les informacions extretes per a  junt amb la regidoria de Juventut, elaborar una guia que servisca al professorat dels centres educatius per orientar l’alumnat en qüestions emocionals i de salut psicològica.

Jorge Ribes, Eva Ferrando, Mª Carmen Molés, i Mar Gargori en la presentació de 'Joves i salut psicològica en temps de Covid'

Si esteu interessats o interessades, podeu inscriure’s en les següents activitats programades:

COL·LOQUIS

Títol: “Les emocions, les relacions i … jo”

Data: 19 d'octubre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: Afectivitat, sexualitat i relacions entre iguals.

Imparteix: Zoraida Granados Palma. Psicòloga Sanitària. Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual. Coordinadora Grup de Treball sobre Sexualitat en el COPCV Seu Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Títol: “Adolescència i addicció: passat, present i futur”

Data: 26 d'octubre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: L'objectiu d'aquesta sessió és exposar la situació actual dins de les principals estratègies de prevenció i intervenció alhora que detallar la configuració dels principals programes de tractament en menors, així com el futur i evolució de les més rellevants línies d'investigació.

Imparteix: Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó Castelló. d'impacte.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Títol: “Mapa sobre la realitat psicològica de els/as joves en temps de covid”

Data: 2 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: Quina és la realitat psicològica de la joventut en relació amb esport i salut?.

Imparteix: Isaac Benedito Andreu. Psicòleg. Màster en Psicologia de l'Esport i l'Exercici. Coord. Psicologia Primer Toc Club de Futbol de Castelló..

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

TALLERS PRÀCTICS

Títol: “Estratègies d'intervenció en addiccions”

Data: 16 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: La proposta es basa en la necessitat de formació en una realitat assistencial que evoluciona exponencialment: consum de cànnabis, abús de videojoc, esport, xarxes socials, joc en línia… addiccions. L'increment de casos, els problemes socials, familiars, etc. que comporten, generen la necessitat de conèixer i desenvolupar estratègies bàsiques de maneig. Metodologia: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d'addiccions.

Metodolgia: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d'accions.

Aforament presencial: 20 persones.

Imparteixen:

• Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó, Castelló.

• Isaac Benedito Andreu. Psicòleg. Màster en Psicologia de l'Esport i l'Exercici. Coord. Psicologia Primer Toc Club de Futbol de Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Títol: “A qui i quina emoció has descobert en pandèmia?”

Data: 30 de novembre de 2021.

Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l'Edifici Menador.

Contingut: Experiències relacionals, emocionals i de pèrdua durant la pandèmia. Com gestionar-les a nivell personal i com poder abordar-les professionalment amb joves.

Metodologia: Participa i activa.

Aforament presencial: 20 persones.

Imparteixen:

• Eva Ferrando Daufí. Psicòloga Sanitària. Màster en Psicologia Aplicada. Professora associada Universitat Jaume I.

• Zoraida Granados Palma. Psicòloga Sanitària. Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual. Mediadora Social en Educació Afectiu-Sexual. Delegada Llevant Psicòloga-Sexòloga en ANSSYD. Coordinadora Grup de Treball sobre Sexualitat en el *COPCV Seu Castelló.

Inscripció: punxant en el següent enllaç.

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 09/04/2024
Curs Específic del pla d'Infància i adolescència 2024: Abordatge terapèutic en situacions de traumatizació severa (Inscripció 10/04/24 a les 17 hores)

Curso Especifico del plan de infancia y adolescencia 2024: Abordaje terapéutico en situaciones de traumatización severa (Inscripción 10/04/24 a las 17 horas)
Leer

  • 03/04/2024
Pla formatiu IVAFIQ 2024 COPCV / Plan formativo IVAFIQ 2024 COPCV

S'adjunta tota la informació sobre el pla formatiu IVAFIQ 2024 impartit pel COPCV. Les inscripcions s'obriran el pròxim 26 de març a les 17 hores Se adjunta toda la información sobre el plan formativo IVAFIQ 2024 impartido por el COPCV. Las inscripciones se abrirán el próximo 26 de marzo a las 17 horas.
Leer

  • 11/03/2024
Problemas emocionales en jóvenes antes de la pandemia

Antes de la COVID-19, ya existía un incremento notorio de problemas emocionales en jóvenes. Así lo concluye un estudio publicado en la revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 09/02/2024
La Sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada

La Seu de Castellò del COPCV romandrà tancada.
Leer