Infancia con Derechos

Pla d'Acció Estatal per a la Implementació de la Garantia Infantil Europea (2022-2030).

El passat 5 de juliol, el Consell de ministres va aprovar el Pla d'Acció Estatal per a la Implementació de la Garantia Infantil Europea (PAEGIE), que constituirà el full de ruta per a les administracions públiques en la lluita contra la pobresa infantil fins al 2030.

La Garantia Infantil Europea té com a objectiu assegurar que tots els xiquets i xiquetes tinguen una educació i assistència mèdica gratuïtes, un habitatge digne, una alimentació adequada i accés gratuït a l'educació infantil.

El PAEGIE es desenvolupa al voltant de tres eixos estratègics:

  • La lluita contra la pobresa i reforç de la protecció social (eix 1).
  • La universalització dels drets socials mitjançant l'accés i gaudi a serveis (eix 2).
  • La promoció de l'equitat territorial, entorns protectors, igualitaris, inclusius i participatius (eix 3).Noticias relacionadas

  • 30/11/2023
Asistimos a la presentación del VALORA, una herramienta de la Generalitat para la valoración de la gravedad de desprotección de niños y adolescentes

Representantes políticos de la Generalitat y la psicóloga impulsora de este instrumento, han explicado a las personas asistentes en qué consiste Valora y sus beneficios. Purificación Párraga, vocal de la Junta del COPCV junto con dos asesores del órgano colegial, valoran positivamente su puesta en marcha.
Leer

  • 20/11/2023
Declaració COPCV amb motiu del Dia Universal de la Infància, 20 de novembre

Posem la mirada en els contexts bèl·lics on constantment, els drets menuts estan sent esclafats amb les conseqüències nefastes que això implica perquè la infància és l’etapa que marca i determina l’adult o l’adulta que serem.
Leer

  • 13/11/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Específica: Intervenció psicològica amb menors en recursos d'acolliment de projecte migratori' Inscripció 13/11 - 13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Específica: Intervención psicológica con menores en recurso de acogida de proyecto migratorio'. Inscripción 13/11 - 13:00 horas.
Leer

  • 27/10/2023
La calidad del sueño y los hábitos saludables centran la Jornada de puertas abiertas del COPCV y la UPUA

Marina Planelles Cota y Mª Dolores Azorín, compañeras del GT de Envejecimiento del COPCV-Alicante, abordan estas cuestiones con el objetivo de que las personas asistentes tomen conciencia de la importancia de adquirir 'hábitos saludables para vivir más y mejor”, tal y como expone el título de esta jornada.
Leer

  • 26/10/2023
Curso IVAFIQ 'Seminario IVAFIQ ‘Evaluación y seguimiento del Plan estratégico de zona’

Esta formación se realiza junto al Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana
Leer