Estem en les II Jornades de Serveis Socials realitzades en Elx

Concepción Sánchez Beltrán, vicedegana del COPCV, ha assistit a l'acte promicionat per la Conselleria de Polítiques Inclusives.

El Centre de Congressos d’Elx acull durant els dies 23 i 24 de febrer les II Jornades de Serveis Socials impulsades per la Conselleria de Polítiques Inclusives en col·laboració amb la regidoria de Benestar Social d’Elx. L’esdeveniment ha reunit professionals pertanyents als equips interdisciplinaris d’atenció primària i serveis socials dels ajuntaments de la Comunitat de Psicologia, Treball Social, Educadors i assessors jurídics. La nostra disciplina, és un dels eixos fonamentals de l’àrea per això, el Col·legi ha estat present en la figura de la vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán. A més, com a mostra de la importància de la Psicologìa en Serveis Socials, trobem l'elevat nombre de participants/ponents que són companys de professió.

L’acte ha sigut inaugurat per Irene Gavidia, secretària autonòmica en Atenció Primària i Serveis Socials. Gavidia ha explicat que el Govern valencià treballa per un model de serveis socials de qualitat, centrat en les persones, fort, públic, de proximitat, municipalista i dotat d'una inversió “absolutament preventiva". De fet, ha afirmat que des de 2015, el pressupost destinat a benestar social, s’ha multiplicat per tres "la qual cosa ha permès passar de 347 professionals dels serveis socials a més de 4.000”. Sabem que la ràtio de psicòlegs i psicòlogues ha crescut en este àrea. No obstant, la nostra vicedegana 2ª aprofità l'ocasió per exposar-li a Gavidia, la necessitat de que la xifra existent continuara augmentat.

 

 

 Noticias relacionadas

  • 04/12/2023
Club de Ocio

El dijous 14 de desembre a les 18:00, a la seu d' Alacant, tindrá lugar l´activitat 'Cinefórum '¡Olvídate de mí!': Momento en las relaciones afectivo-sexuales.'
Leer

  • 04/12/2023
Mantenemos una reunión con la concejalía de Deportes de Alicante para impulsar la Psicología en este ámbito

Representantes de ambas entidades valoran muy positivamente este encuentro en el que se ha acordado comenzar con el diseño de acciones formativas dirigidas a entrenadores y deportistas.
Leer

  • 30/11/2023
Asistimos a la presentación del VALORA, una herramienta de la Generalitat para la valoración de la gravedad de desprotección de niños y adolescentes

Representantes políticos de la Generalitat y la psicóloga impulsora de este instrumento, han explicado a las personas asistentes en qué consiste Valora y sus beneficios. Purificación Párraga, vocal de la Junta del COPCV junto con dos asesores del órgano colegial, valoran positivamente su puesta en marcha.
Leer

  • 29/11/2023
La Psicologia apunta cap a la formació i l’educació en valors com a ferramenta per a previndre la violència contra les dones

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones (25 de novembre) el COPCV ha organitzat i participat en diversos actes celebrats en les tres províncies de la Comunitat.
Leer

  • 28/11/2023
Nos reunimos con la Asociación Alicante para la Lucha Contra el Cáncer (AACC)

La vicedecana 2ª del COPCV, Concepción Sánchez Beltrán, y María Belén Ortiz, gerente provincial de la Asociación, valoran las diversas opciones de colaboración entre las entidades.
Leer

  • 27/11/2023
Mesa redonda con motivo del Día internacional de la eliminación de la violencia contra la mujer: 'Aportaciones desde la psicología'

Destacadas profesionales expertas en el tema, participarán en esta actividad que se realizará el 28 de noviembre a las 18:30h., en la sede del COPCV de Alicante. Inscripción gratuita previa reserva de plaza.
Leer