Donem la benvinguda als nous col·legiats i col·legiades en el COPCV-Alacant

L'acte d'acollida col·legiat celebrat el 26 de febrer, ha servit per a que els nous companys i companyes coneguen els membres de la Junta de Govern, les funcions i serveis del COPCV així com l'estat actual de la professió i les seues àrees.

Donem la benvinguda als nous companys i companyes d’Alacant col·legiats durant l’any 2023. Aquesta seu, ha acollit l’acte de benvinguda col·legial, en el qual diversos membres de la Junta de Govern del Col·legi han participat en la taula redona ‘La Psicologia una professió de futur’ per tal de donar-los a conèixer els servicis oferits pel COPCV així com àrees i l’estat actual de la disciplina.

La vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán, i el vocal, Juan Luis Quevedo, han inaugurat aquest acte mentre que Andrea Ollero, vicedegana i responsable de l’àrea d’Intervenció Municipal y Educació, ha iniciat la taula redona posant l'accent en la prevenció en general i més concretament en l’àmbit educatiu i el social.

El context escolar – ha afirmat la vicedegana- constitueïx un lloc on és possible detectar l'aparició d'una conducta disfuncional i realitzar intervencions de tipus preventiu”. Respecte a l’acció preventiva de la psicologia en l’àmbit social, Ollero ha ditque “l’objectiu és acabar o reduir els riscos que afecten la població procurant establir la màxima integració possible”.

  

La vicedegana 3ª, Mª Carmen Molés, ha parlat de la Psicologia de l’Esport i l’Activitat Física, àmbit del qual és experta explicant, que és un àrea “consolidada que està en expansió” entre altres coses, per l’auge dels eSports. Per la seua banda, Pilar del Pueblo, vocal de la Junta de Govern del COPCV i psicòloga de l’àmbit organitzacional i els RR.HH. ha parlat del bon moment que viu la Psicologia. Actualment, ha comentat, tant des de l’àmbit públic com privat de diferents sectors professioals, demanden psicòlegs i psicòlogues per previndre o atendre aspectes relacionat amb el benestar psicològic i la salut mental.

Aquesta taula redona, ha finalitzat amb la intervenció de Vicenta Esteve, secretària del COPCV, la qual ha explicat les funcions de l’òrgan col·legial i els serveis dels que disposen el nous col·legiats i col·legiades: formació, assessoria jurídica o el servei, o el servei d’orientació, formació, reciclatge i desenvolupament professional (SODEP), entre d’altres.

L’acte ha finalitzat amb l’entrega de la insígnia als nous col·legiats i col·legiades a mans de la vicedegana, Andrea Ollero, i la vicedegana 2ª, Concepción Sánchez Beltrán.

Benvinguts i benvingudes!!

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 24/04/2024
Jornada 'factores de salud y bienestar psicológico a lo largo de las distintas etapas de la vida'

Se realizará el 31 de mayo en Orihuela (Alicante). Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 21/03/2024
La vicedecana 2ª del COPCV participa en la mesa inaugural del XXI CNEP de la UMH

En este acto, Concepción Sánchez Beltrán, ha resaltado la importancia de ejercer la Psicología con rigurosidad y respeto además de afirmar que los psicólogos y psicólogas “no somos objetos de lujo, sino que somos esenciales en la estructura de la sociedad".
Leer

  • 20/03/2024
Participamos en la primera reunión del comité científico del XX Congreso sobre la Violencia Contra la Mujer

En ella se han perfilado los temas que se tratarán en este evento organizado para el 3 y 4 de octubre de 2024.
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 07/03/2024
VÍDEO - 30ª Jornada profesional COPCV 'Importancia de la IA en la actividad del profesional de la Psicología: retos y dilemas'

facilitamos el vídeo completo de este evento profesional realizado el 2 de marzo en la ciudad de València.
Leer