Encetem el treball per dissenyar la pròxima edició de la formació contínua en l’àmbit d’infància i adolescència

Andrea Ollero, vicedegana en funcions, qualifica este projecte com a consolidat, necessari i beneficiós tants per els i les professionals com per al grup poblacional al qual atenen.

La nostra vicedegana en funcions i psicòloga educativa, Andrea Ollero, ha participat en la reunió convocada per la Vicepresidència i Conselleria d'igualtat i polítiques inclusives per tal de treballar en el pròxim conveni de col·laboració per a la formació contínua de professionals de l'àmbit de la infància i l'adolescència, en l'exercici 2023. El programa formatiu, detallen des de Conselleria, està orientat, específicament, a la prevenció i protecció de la infància i adolescència, a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil, mitjançant un pla de formació interdisciplinària. Els diversos cursos estan en marxa des de fa uns anys i és que, els i les professionals que integren els set col·legis professionals que l’organitzen, han acollit molt positivament esta iniciativa. De fet, la pròxima edició seria la cinquena.

Esta trobada, realitzada el 16 de febrer en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, ha servit per revisar el treball desenvolupat “el passat exercici i establir els nous elements a incorporar en el pròxim conveni, així com les àrees”, exposen des de Conselleria.

Ollero ha destacat que “es tracta d’un projecte consolidat que beneficia els i les professionals que treballen en este àrea ja que permet millorar i actualitzar els  seus coneixements i, com a conseqüència, beneficia a les persones usuàries per rebre la millor atenció possible”. A més, l’organització i disseny d’estes formacions són possibles gràcies a la “interrelació i comunicació entre els diferents col·legis professionals que la integren”.  

Representants dels col·legis professionals que treballen en el disseny d'esta formació.



Noticias relacionadas

  • 27/06/2025
Determinantes digitales y salud mental juvenil: un desafío urgente para las políticas públicas

Redes sociales, videojuegos, inteligencia artificial, plataformas de mensajería y contenidos altamente visuales moldean las experiencias vitales de las nuevas generaciones. Pero, ¿qué impacto real tiene esta exposición constante sobre su salud mental y bienestar psicológico?
Leer

  • 23/06/2025
Acto de acogida colegial COPCV-Valencia y conferencia ‘IA relacionada con aplicación y utilidad para la Psicología’

Se realizará el 26 de junio en la sede del Col·legi de Valencia de la C/ Alberic. En el trascurso del mismo, la Dra. Azucena García Palacios impartirá la conferencia. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 17/06/2025
Estándares de calidad de la OMS para los servicios de salud mental infanto-juvenil

Esta iniciativa busca establecer criterios homogéneos para mejorar la calidad de la atención psicológica en contextos comunitarios y ambulatorios, y supone un avance clave en la garantía de los derechos, la seguridad y el bienestar psicológico y social de la población infanto-juvenil.
Leer

  • 16/06/2025
Dia de l'Atenció Primerenca (16 de juny)

La Psicologia te un paper destacat dins les actuacions que es realitzen dins l'atenció primerenca on és fonamental considerar la globalitat del xiquet o xiqueta.
Leer