Assistim a l'entrega dels Premis Raquel Payà

Pura Párraga i Ana López, secretària i integrant del Grup de Treball del COPCV de Psicologia de la Intervenció Social acudeixen a este acte on es posa en valor l’esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius

Aquesta setmana la Generalitat ha celebrat la XVI edició dels Premis Raquel Payá amb el lema ‘la millor versió de nosaltres mateixos’. L’objectiu dels guardons és fer un reconeixement públic a “la dedicació, el treball i l’esforç constant” per canviar a millor, de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius, ha explicat durant l’acte Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Este canvi, és un procés que s'ha representat amb una imatge que fa referència al camí de taulells de la coneguda pel·lícula ‘El Mago de Oz’.

A la commemoració han assistit l’assessora del COPCV, Pura Párraga, qui també és secretària del Grup de Treball de Psicologia de la Intervenció Social; i Ana López, integrant del mateix GT.  “Estos reconeixements són importants perquè tant per a les persones nominades com per al guanyador o guanyadora suposen un reconeixement de rellevància social a l'esforç realitzat per canviar i potenciar els seu costat més positiu”, comenta Párraga. Sense dubte, “és una motivació a continuar amb el canvi iniciat pels joves però també per a les persones professionals de la psicologia, i la resta de perfils professionals dels centres, a continuar acompanyant-los amb aquest". 

Des del nostre col·lectiu professional sabem que en aquest procés de reconeixement de les seues fortaleses (la millor versió de si mateixos) el professional de la Psicologia de les residències socioeducatives per a persones menors d'edat en conflicte amb la llei, realitza una imprescindible funció acompanyant a l'adolescent en el reconeixement de les seues necessitats psicològiques, emocionals i relacionals intervenint sobre elles de manera que desenvolupen un millor benestar psicològic i emocional. De fet, en la seua intervenció, Mas ha reconegut la tasca professional de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius dels equips els quals fan possible que xiquetes, xiquets i adolescents “tiren avant, se sàpien refer i construir una versió millorada d’ells mateixos”. Per la seua banda, Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència, ha agraït el treball dels i les professionals de l’àrea al temps que ha valorat la presència física dels representants d’aquells àmbits professionals que impulsen aquests canvis i millores.


   

A. López, GT  Psicologia de laIntervenció Social del COPCV; I.Gavidia, Sec. autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials; R.Molero, dir. gnral. d’Infància i Adolescència; i P. Párraga, coordinadora GT Psicologia de la Intervenció Social (d'esq. a dta.) // En la imetge de la dreta es veuen les imatges que formaven part de l'escenari on s'han entregat aquests premis. 

Tal i com detalla la nota de Conselleria, per a triar les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana proposen unes candidatures amb informes sobre els respectius mèrits, entre els quals destaquen l’interès, la col·laboració per a generar bon clima entre les companyes i companys, la progressió, l’afany de superació i la motivació per a canviar i avançar en la vida.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert; la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés.

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 21/09/2023
Día Mundial del Alzheimer, 21 de septiembre

El COPCV y su Grupo de Trabajo de Envejecimiento de Alicante y la UPUA, han organizado la mesa redonda ‘Señales de alerta en el inicio de una demencia’. En este acto, se ha señalado la importancia de la figura del psicogerontólogo dentro de los equipos multidisciplinares. También se ha detallado el proceso de aceptación de la enfermedad tanto de la persona enferma, como de su entorno.
Leer

  • 20/09/2023
'3ª Encuentros en la Fundación' - VÍDEO: María Paz García-Vera: 'Ideas equivocadas sobre la depresión infantil y su tratamiento'

La conferencia se ha realizado recientemente, dentro del ciclo organizado por la FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España.
Leer

  • 18/09/2023
Profesionales de la Psicología abordarán en Funermostra la problemática del suicidio

Los responsables de esta feria del sector funerario de España, se han puesto en contacto con el COPCV para tratar este importante asunto. De ahí, que el 18 de octubre en Feria Valencia, colegiados y colegiadas integren la mesa redonda ‘El suicidio en España: realidad actual como fenómeno social’
Leer

  • 12/09/2023
Pla d'Infancia i Adolescència. Treballar la violència en la infància i l'adolescència des del pla juridic social" Inscripció 12/09/2023 17:00 hores

Plan de Infancia y Adolescencia. Trabajar la violencia en la infancia y adolescencia desde el plan jurídico social" Inscripción 12/09/2023 17:00 horas
Leer