Assistim a l'entrega dels Premis Raquel Payà

Pura Párraga i Ana López, secretària i integrant del Grup de Treball del COPCV de Psicologia de la Intervenció Social acudeixen a este acte on es posa en valor l’esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius

Aquesta setmana la Generalitat ha celebrat la XVI edició dels Premis Raquel Payá amb el lema ‘la millor versió de nosaltres mateixos’. L’objectiu dels guardons és fer un reconeixement públic a “la dedicació, el treball i l’esforç constant” per canviar a millor, de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius, ha explicat durant l’acte Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Este canvi, és un procés que s'ha representat amb una imatge que fa referència al camí de taulells de la coneguda pel·lícula ‘El Mago de Oz’.

A la commemoració han assistit l’assessora del COPCV, Pura Párraga, qui també és secretària del Grup de Treball de Psicologia de la Intervenció Social; i Ana López, integrant del mateix GT.  “Estos reconeixements són importants perquè tant per a les persones nominades com per al guanyador o guanyadora suposen un reconeixement de rellevància social a l'esforç realitzat per canviar i potenciar els seu costat més positiu”, comenta Párraga. Sense dubte, “és una motivació a continuar amb el canvi iniciat pels joves però també per a les persones professionals de la psicologia, i la resta de perfils professionals dels centres, a continuar acompanyant-los amb aquest". 

Des del nostre col·lectiu professional sabem que en aquest procés de reconeixement de les seues fortaleses (la millor versió de si mateixos) el professional de la Psicologia de les residències socioeducatives per a persones menors d'edat en conflicte amb la llei, realitza una imprescindible funció acompanyant a l'adolescent en el reconeixement de les seues necessitats psicològiques, emocionals i relacionals intervenint sobre elles de manera que desenvolupen un millor benestar psicològic i emocional. De fet, en la seua intervenció, Mas ha reconegut la tasca professional de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius dels equips els quals fan possible que xiquetes, xiquets i adolescents “tiren avant, se sàpien refer i construir una versió millorada d’ells mateixos”. Per la seua banda, Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència, ha agraït el treball dels i les professionals de l’àrea al temps que ha valorat la presència física dels representants d’aquells àmbits professionals que impulsen aquests canvis i millores.


   

A. López, GT  Psicologia de laIntervenció Social del COPCV; I.Gavidia, Sec. autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials; R.Molero, dir. gnral. d’Infància i Adolescència; i P. Párraga, coordinadora GT Psicologia de la Intervenció Social (d'esq. a dta.) // En la imetge de la dreta es veuen les imatges que formaven part de l'escenari on s'han entregat aquests premis. 

Tal i com detalla la nota de Conselleria, per a triar les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana proposen unes candidatures amb informes sobre els respectius mèrits, entre els quals destaquen l’interès, la col·laboració per a generar bon clima entre les companyes i companys, la progressió, l’afany de superació i la motivació per a canviar i avançar en la vida.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert; la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés.

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 14/06/2024
Tavernes estrena ‘La simfonia de la ment’, un musical familiar sobre ansietat, bipolaritat i depressió

A la seua estrena han assistit Andrea Ollero i Montserrat Martínez, vicedegana i assessora de l'àrea d'educativa del COPCV.
Leer

  • 03/06/2024
Mesa redonda: Cómo fomentar el buen trato en las personas mayores

Con motivo del día mundial del abuso y maltrato en la vejez, el COPCV y el GT de Envejecimiento de Alicante, han organizado esta actividad que se realizará el 12 de junio en la Universidad Permanente de la Universidad de Alicante.
Leer

  • 27/05/2024
7ª Edició del pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana

7ª Edición del plan de formación para profesionales que intervienen en el ámbito de la infancia y adolescencia de la Comunidad Valenciana.
Leer

  • 13/05/2024
II Jornada ‘El profesional de la psicología en el marco de los servicios sociales de la Comunitat: del contrato programa a la estructuralidad'

El 24 de mayo se celebra en Valencia, esta jornada de Psicología de la Intervención Social con el objetivo de propiciar un espacio de intercambio profesional. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 06/05/2024
Sistema Públic Valencià de Serveis Socials - El Consell ha publicat la modificació parcial del Decret 27/2023

El COPCV va presentar propostes i al·legacions a aquest decret que regula la tipologia i el funcionament dels centres, els servicis i els programes de serveis socials, i la seua ordenació dins el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Continuarem atents a la seua evolució per tal de valorar els canvis que es van fent a aquest àmbit.
Leer