Assistim a l'entrega dels Premis Raquel Payà

Pura Párraga i Ana López, secretària i integrant del Grup de Treball del COPCV de Psicologia de la Intervenció Social acudeixen a este acte on es posa en valor l’esforç de superació de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius

Aquesta setmana la Generalitat ha celebrat la XVI edició dels Premis Raquel Payá amb el lema ‘la millor versió de nosaltres mateixos’. L’objectiu dels guardons és fer un reconeixement públic a “la dedicació, el treball i l’esforç constant” per canviar a millor, de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius, ha explicat durant l’acte Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Este canvi, és un procés que s'ha representat amb una imatge que fa referència al camí de taulells de la coneguda pel·lícula ‘El Mago de Oz’.

A la commemoració han assistit l’assessora del COPCV, Pura Párraga, qui també és secretària del Grup de Treball de Psicologia de la Intervenció Social; i Ana López, integrant del mateix GT.  “Estos reconeixements són importants perquè tant per a les persones nominades com per al guanyador o guanyadora suposen un reconeixement de rellevància social a l'esforç realitzat per canviar i potenciar els seu costat més positiu”, comenta Párraga. Sense dubte, “és una motivació a continuar amb el canvi iniciat pels joves però també per a les persones professionals de la psicologia, i la resta de perfils professionals dels centres, a continuar acompanyant-los amb aquest". 

Des del nostre col·lectiu professional sabem que en aquest procés de reconeixement de les seues fortaleses (la millor versió de si mateixos) el professional de la Psicologia de les residències socioeducatives per a persones menors d'edat en conflicte amb la llei, realitza una imprescindible funció acompanyant a l'adolescent en el reconeixement de les seues necessitats psicològiques, emocionals i relacionals intervenint sobre elles de manera que desenvolupen un millor benestar psicològic i emocional. De fet, en la seua intervenció, Mas ha reconegut la tasca professional de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius dels equips els quals fan possible que xiquetes, xiquets i adolescents “tiren avant, se sàpien refer i construir una versió millorada d’ells mateixos”. Per la seua banda, Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència, ha agraït el treball dels i les professionals de l’àrea al temps que ha valorat la presència física dels representants d’aquells àmbits professionals que impulsen aquests canvis i millores.


   

A. López, GT  Psicologia de laIntervenció Social del COPCV; I.Gavidia, Sec. autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials; R.Molero, dir. gnral. d’Infància i Adolescència; i P. Párraga, coordinadora GT Psicologia de la Intervenció Social (d'esq. a dta.) // En la imetge de la dreta es veuen les imatges que formaven part de l'escenari on s'han entregat aquests premis. 

Tal i com detalla la nota de Conselleria, per a triar les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana proposen unes candidatures amb informes sobre els respectius mèrits, entre els quals destaquen l’interès, la col·laboració per a generar bon clima entre les companyes i companys, la progressió, l’afany de superació i la motivació per a canviar i avançar en la vida.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert; la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés.

 

Galería de fotosNoticias relacionadas

  • 21/03/2023
Curs IVAFIQ 'Formació Transversal: Dinamització comunitària i participació ciutadana'. Inscripció 14/03/2023-13:00 hores

Curso IVAFIQ 'Formación Transversal: Dinamización comunitaria y participación ciudadana' Inscripción 14/03/2023 - 13:00 horas
Leer

  • 16/03/2023
La Psicología, clave en el abordaje multidisciplinar de la epilepsia infanto-juvenil

Así lo indica la Asociación Nacional de Personas con Epilepsia (ANPE).
Leer

  • 16/03/2023
El COPCV forma part del Comité d'Ètica en Serveis Socials constituït per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquest nou òrgan es crea amb l'objectiu de donar les majors garanties possibles a les persones professionals i usuàries a l'hora de prendre determinades decisions.
Leer

  • 15/03/2023
Representantes del COPCV asisten a la jornada formativa sobre el modelo Barnahus organizada por la Dirección General de Infancia y Adolescencia

Este proyecto consiste en agrupar en un mismo espacio todos los recursos que intervienen en un caso de violencia y abuso sexual con el objetivo de prevenir la revictimización de las víctimas y de sus familias.
Leer

  • 14/03/2023
La Psicología del Deporte aúna generaciones con el trabajo realizado en un Stand en la VI Carrera solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH

Los y las profesionales del Grupo de Trabajo de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante difunden entre las personas asistentes y participantes, la importancia de esta área.
Leer

  • 10/03/2023
Estem en la presentació del I Pla Estratègic de Serveis Socials de Castelló

L'acte s'ha realitzat el 9 de març en la Diputació de Castelló.
Leer