COPCV-Castelló acull el taller 'Autocura per a personal sociosanitari'

La psicòloga, Eva Ferrando, ha assenyalat la importància de mantindre relacions de qualitat i l'expressió emocional com a mètode de regulació emocional. Aquesta activitat, realitzada el 3 de març, forma part d'una iniciativa de la RSS.

Eva Ferrando, psicòloga general sanitària i professora associada en la UJI ha impartit en la seu del COPCV de Castelló, el taller “Auto-cura per a personal sociosanitari”. L’activitat està dins el projecte de les Xarxes Sanitàries Solidàries (RSS) de la Comunitat Valenciana anomenat ‘Enredando’.

Victoria Falcó, representant de la RSS i Delegada de Medicusmundi en la CV: Eva Ferrando, psicóloga qui va impartir el taller; Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV (d'esq. a dta.)

La companya afirma que després de la crisi de la pandèmia per COVID-19, les conseqüències per a les professions sanitàries han sigut negatives pel que fa a la salut psicosocial. “Els estudis dels diversos col·lectius professionals llancen resultats sobre els danys psicosocials patits per aquests col·lectius professionals com el burnout, la fatiga per compassió o l'estrés traumàtic secundari”. És per això que, en col·laboració amb la Xarxa Sanitària Solidària es posa a la disposició de professionals de l'àmbit soci-sanitari aquest taller amb l'objectiu de posar en focus en les autocures personals i professionals.

Durant la trobada, Ferrando ha identificat i explicat alguns dels aspectes psicosocials d'aquestes professions i les seues conseqüències negatives (físiques: com l'insomni, problemes gastrointestinals, les somatizacions, etc.; socials: com la retirada social; psicològiques: com els problemes de l'estat d'ànim o l'ansietat cronificada, etc.) per a després passar a parlar sobre les conductes d'autocures necessàries per a millorar la resposta d'estrés derivada del propi desenvolupament professional. Ferrando ha incidit en les conductes relacionades amb l'àmbit social és a dir, en les relacions professionals i personals de qualitat i l'expressió emocional com a mètode de regulació emocional.

Al finalitzar el taller, i per a augmentar la consciència en la necessitat de les conductes d'autocura, la psicòloga ha realitzat una xicoteta avaluació individual d'un dels danys psicosocials més habituals en el col·lectiu de professionals de l'àmbit soci-sanitari: el burnout.

 

   

E.Ferrando i les persones assistents al taller 'Autocura per a personal sociosanitari' en la seu del COPCV-Castelló.



Noticias relacionadas

  • 15/04/2024
Jornada: 'Buenas prácticas de acompañamiento a víctimas de violencia de género con estrés postraumático'

Con motivo del Día Mundial de la Salud, la Red Sanitaria Solidaria colabora en la organización de este encuentro online que se realizará el 18 de abril a las 17:00h
Leer

  • 11/04/2024
El 34% de los españoles reconoce que tiene problemas de salud mental

Un 16% reconoce, además, que toma ansiolíticos, somníferos y antidepresivos una vez a la semana.
Leer

  • 04/04/2024
GUÍA: La salud mental en la adolescencia. Guía para el profesorado.

Asociación Salud Mental Almansa (AFAENPAL), 2024, 28 p.
Leer

  • 21/03/2024
GUÍA “Cambiando palabras, transformando realidades”. Guía para comunicar sobre mujer y salud mental

Asociación alavesa de familiares y personas con enfermedad mental, 2023, 14 p.
Leer

  • 14/03/2024
La Red Sanitaria Solidaria celebra el día Mundial de la Salud Mental

Será en el Centro de Congresos de Elche, el próximo 21 de marzo.
Leer

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer