COPCV-Castelló acull el taller 'Autocura per a personal sociosanitari'

La psicòloga, Eva Ferrando, ha assenyalat la importància de mantindre relacions de qualitat i l'expressió emocional com a mètode de regulació emocional. Aquesta activitat, realitzada el 3 de març, forma part d'una iniciativa de la RSS.

Eva Ferrando, psicòloga general sanitària i professora associada en la UJI ha impartit en la seu del COPCV de Castelló, el taller “Auto-cura per a personal sociosanitari”. L’activitat està dins el projecte de les Xarxes Sanitàries Solidàries (RSS) de la Comunitat Valenciana anomenat ‘Enredando’.

Victoria Falcó, representant de la RSS i Delegada de Medicusmundi en la CV: Eva Ferrando, psicóloga qui va impartir el taller; Mª Carmen Molés, vocal de la Junta del COPCV (d'esq. a dta.)

La companya afirma que després de la crisi de la pandèmia per COVID-19, les conseqüències per a les professions sanitàries han sigut negatives pel que fa a la salut psicosocial. “Els estudis dels diversos col·lectius professionals llancen resultats sobre els danys psicosocials patits per aquests col·lectius professionals com el burnout, la fatiga per compassió o l'estrés traumàtic secundari”. És per això que, en col·laboració amb la Xarxa Sanitària Solidària es posa a la disposició de professionals de l'àmbit soci-sanitari aquest taller amb l'objectiu de posar en focus en les autocures personals i professionals.

Durant la trobada, Ferrando ha identificat i explicat alguns dels aspectes psicosocials d'aquestes professions i les seues conseqüències negatives (físiques: com l'insomni, problemes gastrointestinals, les somatizacions, etc.; socials: com la retirada social; psicològiques: com els problemes de l'estat d'ànim o l'ansietat cronificada, etc.) per a després passar a parlar sobre les conductes d'autocures necessàries per a millorar la resposta d'estrés derivada del propi desenvolupament professional. Ferrando ha incidit en les conductes relacionades amb l'àmbit social és a dir, en les relacions professionals i personals de qualitat i l'expressió emocional com a mètode de regulació emocional.

Al finalitzar el taller, i per a augmentar la consciència en la necessitat de les conductes d'autocura, la psicòloga ha realitzat una xicoteta avaluació individual d'un dels danys psicosocials més habituals en el col·lectiu de professionals de l'àmbit soci-sanitari: el burnout.

 

   

E.Ferrando i les persones assistents al taller 'Autocura per a personal sociosanitari' en la seu del COPCV-Castelló.



Noticias relacionadas

  • 29/04/2025
El Ayto. de Castellón solicita profesionales de Psicología para desarrollar I Plan Municipal de Mayores de la Ciudad de Castellón

Los colegiados y colegiadas interesadas en la oferta y con experiencia en el área de envejecimiento, podéis enviar vuestro currículum a través de la sede electrónica del COPCV hasta el hasta el 4 de mayo del presente año .
Leer

  • 23/04/2025
Talleres organizados por la Asociación Española Contra el Cáncer de Castellón

Estas actividades dirigidas a cuidar el bienestar tanto de las personas que están pasando por un proceso oncológico como de sus familiares, se realizarán a lo largo del mes de abril y mayo.
Leer

  • 14/04/2025
Conferencia: 'El bienestar psicológico y su integración en las normativas de salud y bienestar laboral' (Mañana 15 de abril)

Nuestra vocal, Pilar del Pueblo, realiza esta charla en la Cámara de Comercio de Castellón. Es una de las actividades gratuitas organizadas dentro de la 3ª Carrera de las Empresas.
Leer

  • 11/04/2025
Curso: Introducción teórica a la terapia de esquemas

Curso 'Introducción teórica a la Terapia de Esquemas' La FIDAP organiza esta actividad formativa en colaboración con el COPCV. Está previsto que inicie el 30 de mayo en la Plataforma de Formación Online.
Leer

  • 08/04/2025
Aprobado el Plan de Salud Mental 2025-2027

Aprobado por el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, es un proyecto a través del cual se busca dar respuesta a los desafíos actuales en materia de salud mental en España.
Leer