Assistim als actes del Dia Internacional de la Dona en Castelló

Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, està present en la lectura del manifest de la subdelegació del Govern i en l’entrega del Premi Olimpia de l’Ajuntament de la capital de la Plana.

En les tres províncies de la Comunitat s’han celebrat diversos actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En Castelló, la subdelegació de Govern ha reunit a representants d’associacions i col·lectius professionals per difondre el seu manifest. La responsable de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació de Castelló, Rosa Marco, ha inaugurat l'acte mentre que la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha sigut l'encarregada de llegir el manifest governamental. En aquest text, s’han destacat les polítiques que el Govern central ha posat en marxa per acabar amb la violència de gènere i la necessitat d’aconseguir retribucions laborals igualitàries. A més, han fet referencia a “l’ofensiva que travessa Europa i que qüestiona les fites aconseguides” en qüestions d’igualtat.

Representant al COPCV, ha estat Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, qui també s’ha desplaçat fins al Teatre del Raval per estar en l’entrega del Premi Olimpia que enguany ha sigut entregat a l’actual rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón. La rectora, és titulada en Filologia Anglesa per la Universitat de València, on va obtindré el doctora i és professora des de l’any 1993.

   

Mª C. Molés; S.Ten, i R. Marco (d'esq.a dta.)                                                                             Premi Olimpia 2023, E. Alcón i MªC. Molés (d'esq.a dta.)

El Consell Municipal d’Igualtat és l’ens encarregat de proposar i decidir la dona premiada. Està presidit per la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, i composat per representants dels grups polítics, associacions municipals i altres entitats entre les quals es troba el COPCV. Amb este guardó, el Consell ha vullgut reconèixer la trajectòria d’Alcón com a “lluitadora dels drets de les dones des de la seua vessant docent i investigadora”. A més, és la primera rectora de la UJI. En aquest càrrec ha sigut delegada de polítiques d’igualtat en la Conferència de Rectores de les Universitats Españoles (CRUE) i ara és membre permanent. A més, alguns mitjans destaquen el seu treball per aconseguir la pròrroga del sexeni viu d’investigació per maternitat; la coordinació ANECA per incorporar la perspectiva de gènere en els plans d’estudis, etc.

 

Treball patrocinat per la regidoria de feminisme i polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Castelló i la regidoria d'Igualtat de la Diputació de Castelló amb motiu del 8M 2023Noticias relacionadas

  • 12/05/2023
Les psicòlogues Amparo Monzó i Carolina Pino formen part de l’Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

Ahir, 11 de maig, la Conselleria d’Igualtat va presentar i posar en marxa aquest nou òrgan interdisciplinari que s’encarregarà d’analitzar i estudiar l’àmbit de serveis socials.
Leer

  • 10/05/2023
Mantenemos una reunión con los y las profesionales que integran el Servicio ORIENTA Oficina Integral LGTBI Generalitat Valenciana

Desde el COPCV consideramos que la implantación de este servicio es un avance en la detección y reducción de consecuencias psicológicas, emocionales y relacionales en personas de este colectivo.
Leer

  • 05/05/2023
'Todos contra el cáncer' en el día mundial de la cuestación anual

Mª Carmen Molés, como representante del COPCV, firma la bandera que simbólicamente mostrará la unión de las entidades de la provincia de Castellón en este día.
Leer

  • 02/05/2023
Pedimos a los representantes políticos que desarrollen acciones preventivas en salud mental y bienestar psicológico

Esta es una de las solicitudes que los representantes del COPCV han transmitido a los integrantes de la lista a PSPV para las Corts, en la reunión del jueves pasado.
Leer

  • 26/04/2023
Reunió amb els candidats de Compromís a l'Ajuntament de Castelló

Amb aquesta ronda de contactes, volem traslladar als candidats municipals la necessitat d'augmentar i incloure els i les professionals de la Psicologia en els diversos contextos que conformen la realitat.
Leer

  • 20/04/2023
Reunió amb els candidats de Ciudadanos a l'Ajuntament de Castelló

Amb aquesta ronda de contactes, volem traslladar als candidats municipals la necessitat d'augmentar i incloure els i les professionals de la Psicologia en els diversos contextos que conformen la realitat.
Leer