Assistim als actes del Dia Internacional de la Dona en Castelló

Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, està present en la lectura del manifest de la subdelegació del Govern i en l’entrega del Premi Olimpia de l’Ajuntament de la capital de la Plana.

En les tres províncies de la Comunitat s’han celebrat diversos actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En Castelló, la subdelegació de Govern ha reunit a representants d’associacions i col·lectius professionals per difondre el seu manifest. La responsable de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació de Castelló, Rosa Marco, ha inaugurat l'acte mentre que la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha sigut l'encarregada de llegir el manifest governamental. En aquest text, s’han destacat les polítiques que el Govern central ha posat en marxa per acabar amb la violència de gènere i la necessitat d’aconseguir retribucions laborals igualitàries. A més, han fet referencia a “l’ofensiva que travessa Europa i que qüestiona les fites aconseguides” en qüestions d’igualtat.

Representant al COPCV, ha estat Mª Carmen Molés, vocal en funcions de la Junta de Govern, qui també s’ha desplaçat fins al Teatre del Raval per estar en l’entrega del Premi Olimpia que enguany ha sigut entregat a l’actual rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón. La rectora, és titulada en Filologia Anglesa per la Universitat de València, on va obtindré el doctora i és professora des de l’any 1993.

   

Mª C. Molés; S.Ten, i R. Marco (d'esq.a dta.)                                                                             Premi Olimpia 2023, E. Alcón i MªC. Molés (d'esq.a dta.)

El Consell Municipal d’Igualtat és l’ens encarregat de proposar i decidir la dona premiada. Està presidit per la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, i composat per representants dels grups polítics, associacions municipals i altres entitats entre les quals es troba el COPCV. Amb este guardó, el Consell ha vullgut reconèixer la trajectòria d’Alcón com a “lluitadora dels drets de les dones des de la seua vessant docent i investigadora”. A més, és la primera rectora de la UJI. En aquest càrrec ha sigut delegada de polítiques d’igualtat en la Conferència de Rectores de les Universitats Españoles (CRUE) i ara és membre permanent. A més, alguns mitjans destaquen el seu treball per aconseguir la pròrroga del sexeni viu d’investigació per maternitat; la coordinació ANECA per incorporar la perspectiva de gènere en els plans d’estudis, etc.

 

Treball patrocinat per la regidoria de feminisme i polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Castelló i la regidoria d'Igualtat de la Diputació de Castelló amb motiu del 8M 2023



Noticias relacionadas

  • 11/03/2024
II Carrera de las Empresas Cámara de Comercio Castellón

El COPCV es una de las entidades colaboradoras de esta cursa deportiva.
Leer

  • 08/03/2024
Ens comprometem a continuar treballant per la igualtat - Dia Internacional de la Dona (8 de març)

Comunicat del COP al qual ens sumem per reinvindicar la igualtat i la necessitat de formació en perspectiva de gènere, per a poder identificar les estructures i sistemes que perpetuen la desigualtat i així, a través del nostre exercici professional, contribuir a la seua finalització.
Leer

  • 01/03/2024
Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, participa en la mesa 'Construimos juntas'

La Diputación de Castellón ha organizado este encuentro para conmemorar el Día de la Mujer.
Leer

  • 28/02/2024
Acto 'Monólogos igualitarios'

Tendrá lugar el 15 de marzo en San Vicent del Raspeig a las 19:00h.
Leer

  • 09/02/2024
La Sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada

La Seu de Castellò del COPCV romandrà tancada.
Leer

  • 09/02/2024
Celebrem l'acte d'acolliment als nous col·legiats i col·legiades en el COPCV-Castelló

L'acte d'acollida col·legiat celebrat el huit de febrer, ha servit per a que els nous companys i companyes coneguen els membres de la Junta de Govern, les funcions i serveis del COPCV així com l'estat actual de la professió i les seues àrees. José Antonio Luengo, psicòleg educatiu, ha impartit la conferència ‘El moment actual de la Psicologia’.
Leer