Les psicòlogues Amparo Monzó i Carolina Pino formen part de l’Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

Ahir, 11 de maig, la Conselleria d’Igualtat va presentar i posar en marxa aquest nou òrgan interdisciplinari que s’encarregarà d’analitzar i estudiar l’àmbit de serveis socials.

La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit l'acte de constitució del Primer Observatori de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana. Aquest observatori que ja comença la seua marxa estava previst en la Llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius i en el decreto217/2022, de 16 de desembre, del Consell, pel qual es regula l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials (SPVSS). Es constitueix, tal com s'especifica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) com a òrgan interdisciplinari, independent, científic, d'assessorament i propositiu, especialitzat en la gestió de dades i el coneixement en matèria de Serveis Socials, amb vocació de ser un espai de referència d'anàlisi, estudis i estadística en la matèria.

Ho integren un total de 40 persones titulars i suplents, que han sigut proposades pels departaments universitaris amb competències d'investigació en Serveis Socials i Sociologia de totes les universitats públiques valencianes, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, els col·legis professionals, les entitats del tercer sector d'acció social que gestionen centres, serveis i programes del SPVSS, les associacions empresarials representatives en serveis socials, els laboratoris de serveis socials i les càtedres del SPVSS, així com les entitats representatives de les persones usuàries del tercer sector.

Amparo Monzó Miralles i Carolina Pino de la Cueva, membres del Grup de la Psicologia de la Intervenció Social del COPCV, han sigut proposades com a titular i suplent, respectivament. Així mateix, forma part de l'Observatori, el director general del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat, Joan Crespo i personal tècnic de la Conselleria de suport a l'activitat de l'Observatori.

L'acte de benvinguda l'ha realitzat el vicerector d'investigació substituint a la rectora de la UJI, Eva Alcón Soler. A continuació, ha pres la paraula el secretari Autonòmic Francesc Xavier Uceda que ha expressat la seua satisfacció perquè l'Observatori veja la llum per fi, incidint en el caràcter públic de l'organisme.

Finalment, Crespo ha presentat els projectes que són d'especial interès per a l'Observatori del SPVSS com els laboratoris de Serveis Socials, la càtedra interuniversitària del SPVSS, la història social única, el projecte Casandra, el nou sistema estatal de gestió de la informació en serveis socials (SEGISS) o el Sistema Estatal d'Indicadors de Serveis Socials (SIESS).

Des del COPCV donem la benvinguda al nou Observatori de Serveis Socials del la Comunitat i desitgem que gaudi d'un llarg recorregut complint la que considerem, una important missió.

 

Información en castellano: Nota de prensa de la ConselleriaNoticias relacionadas

  • 28/09/2023
El Colegio Oficial de Veterinarios de Castellón solicita psicólogos/as para atender a sus colegiados

Dadas las circunstancias laborales de este colectivo, el COVCS considera necesario que sus integrantes tengan acceso a actuaciones en materia de salud emocional. A continuación, se exponen las condiciones y el plazo de presentación de propuestas.
Leer

  • 26/09/2023
Curs IVAFIQ: II Edició curs “Intervenció amb persones afectades de trastorn mental en el seu medi habitual”. Inscripció 27 de septiembre a les 12 hr.

Curso IVAFIQ: II Edición curso "Intervención con personas afectadas de trastorno mental en su medio habitual". Inscripción 27 de septiembre a las 12 hr.
Leer

  • 21/09/2023
Día Mundial del Alzheimer, 21 de septiembre

El COPCV y su Grupo de Trabajo de Envejecimiento de Alicante y la UPUA, han organizado la mesa redonda ‘Señales de alerta en el inicio de una demencia’. En este acto, se ha señalado la importancia de la figura del psicogerontólogo dentro de los equipos multidisciplinares. También se ha detallado el proceso de aceptación de la enfermedad tanto de la persona enferma, como de su entorno.
Leer

  • 18/09/2023
Curs IVAFIQ "Subjecciones físiques en persones majors, solució o problema?"

Curso IVAFIQ " Sujeciones físicas en personas mayores, ¿solución o problema?"
Leer

  • 15/09/2023
Reunión de la Plataforma LGTBI de Castellón

El COPCV es uno de los organismos que forma parte de esta Plataforma cuyo objetivo es el de desarrollar acciones a favor de la diversidad afectivo-sexual.
Leer

  • 08/09/2023
Estem en la presentació de la IX Marxa contra el càncer de mama 'Un Passeig per la Vida Castelló - 2023'

La Fundació le Cardó organitza aquest acte el qual tindrà lloc el 22 d'octubre.
Leer