#SomImprescindibles, la nova campanya d'Educació contará amb psicòlegs/es per impartir tallers dialògics a l'alumnat de l'ESO

L'objectiu es dotar els joves de ferramentes per a que identifiquen i gestionen les seues emocions, i previndre conductes autolesives. Vicenta Esteve, secretària del COPCV, ha assistit a l'acte de presentació.

La Generalitat ha presentat este dimecres, 26 d'octubre, la campanya ‘Som Imprescindibles’, un programa de promoció de salut que es desenvoluparà en els centres públics i concertats d’educació secundaria obligatòria de tot el territori valencià. El seu objectiu és previndre “les conductes autolesives i el suïcidi” promovent “l’empoderament de l’alumnat” a través de tallers dialògics impartits per psicòlegs i psicòlogues especialistes en la matèria. La coordinació correspondrà al professorat d’orientació educativa, els equips directius i el professorat tutor.

Vicenta Esteve, secretària del COPCV, ha estat en este acte com a representat del col·lectiu que te la tasca més destacada en este projecte. La directora de d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, ha anunciat que es contractaran 50 psicòlegs i psicòlogues per impartir els tallers a través dels quals es vol aconseguir que els joves aprenguen a gestionar les seues emocions i autoregular-se. “Des del Col·legi ens alegrem de que la Conselleria siga conscient de la idoneïtat del nostre perfil professional per desenvolupar este treball”, explica Esteve. A més, “com ja anem alertant des de fa un temps – continua la psicòloga - la població pre-adolescent i adolescent està patint les conseqüències d’una societat que no els facilita una eixida professional, venen d’una pandèmia que ha impossibilitat i modificat la seua socialització en una edat en la qual sabem que necessiten del contacte entre iguals i la pertinença a un grup. En alguns casos, la salut mental s’ha vist greument afectada”.

Des de l’administració expliquen que estos tallers dialògics “seran espais on els adolescents podran autoavaluar-se i expressar-se; i on els professionals de l’educació se sentiran acompanyats en el procés de detecció de conductes nocives per a l’alumnat”. Esperem que el projecte vaja endavant i perdure en el temps ja que, com s’està reclamant des de fa temps des del COPCV, l’educació emocional hauria d’estar, de manera transversal, en totes les etapes educatives.

  

V.Esteve i R. Andrés, al finalitzar l'acte de presentació de #SomImprescindibles (esq. a dta.).

Més informació: 

Programa de promoció de la salut: "som imprescindibles"



Noticias relacionadas

  • 09/05/2025
Conferencia: Intervención en emergencias por crisis suicida

A cargo de Alfredo Pacheco. Salón de actos de la Facultad de Psicología y Logopedia, 12 de mayo de 2025 a las 16h.
Leer

  • 09/05/2025
VÍDEO Conferencia: ‘Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico’

VÍDEO Conferencia: ‘Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico’.
Leer

  • 06/05/2025
La OMS actualiza sus datos sobre suicidio

Cada año, más de 720.000 personas fallecen por suicidio y muchas más lo intentan. Todos los casos son tragedias para las familias, su entorno y todo el país, y dejan efectos duraderos para los allegados.
Leer

  • 02/05/2025
Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar (2 de maig)

Entrevista a Andrea Ollero, vicedegana del COPCV i psicòloga educativa: 'El paper dels psicòlegs i psicòlogues educatives dins dels centres escolars és fonamental per treballar amb l’equip directiu i professorat amb la identificació de relacions socials desequilibrades entre l’alumnat'
Leer

  • 29/04/2025
Conferencia: 'Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico'

El 6 de mayo, Ainhoa Aguado, técnico en Atención Temprana, realizará esta charla formativa en la Plataforma de Formación Online del COPCV. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer