#SomImprescindibles, la nova campanya d'Educació contará amb psicòlegs/es per impartir tallers dialògics a l'alumnat de l'ESO

L'objectiu es dotar els joves de ferramentes per a que identifiquen i gestionen les seues emocions, i previndre conductes autolesives. Vicenta Esteve, secretària del COPCV, ha assistit a l'acte de presentació.

La Generalitat ha presentat este dimecres, 26 d'octubre, la campanya ‘Som Imprescindibles’, un programa de promoció de salut que es desenvoluparà en els centres públics i concertats d’educació secundaria obligatòria de tot el territori valencià. El seu objectiu és previndre “les conductes autolesives i el suïcidi” promovent “l’empoderament de l’alumnat” a través de tallers dialògics impartits per psicòlegs i psicòlogues especialistes en la matèria. La coordinació correspondrà al professorat d’orientació educativa, els equips directius i el professorat tutor.

Vicenta Esteve, secretària del COPCV, ha estat en este acte com a representat del col·lectiu que te la tasca més destacada en este projecte. La directora de d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, ha anunciat que es contractaran 50 psicòlegs i psicòlogues per impartir els tallers a través dels quals es vol aconseguir que els joves aprenguen a gestionar les seues emocions i autoregular-se. “Des del Col·legi ens alegrem de que la Conselleria siga conscient de la idoneïtat del nostre perfil professional per desenvolupar este treball”, explica Esteve. A més, “com ja anem alertant des de fa un temps – continua la psicòloga - la població pre-adolescent i adolescent està patint les conseqüències d’una societat que no els facilita una eixida professional, venen d’una pandèmia que ha impossibilitat i modificat la seua socialització en una edat en la qual sabem que necessiten del contacte entre iguals i la pertinença a un grup. En alguns casos, la salut mental s’ha vist greument afectada”.

Des de l’administració expliquen que estos tallers dialògics “seran espais on els adolescents podran autoavaluar-se i expressar-se; i on els professionals de l’educació se sentiran acompanyats en el procés de detecció de conductes nocives per a l’alumnat”. Esperem que el projecte vaja endavant i perdure en el temps ja que, com s’està reclamant des de fa temps des del COPCV, l’educació emocional hauria d’estar, de manera transversal, en totes les etapes educatives.

  

V.Esteve i R. Andrés, al finalitzar l'acte de presentació de #SomImprescindibles (esq. a dta.).

Més informació: 

Programa de promoció de la salut: "som imprescindibles"



Noticias relacionadas

  • 22/03/2023
La necesidad de potenciar el bienestar y la salud mental en las escuelas

Los expertos de la Organización Mundial de la Salud y la Organización Panamericana de la Salud que han elaborado el manual titulado 'Fomentar el bienestar y la salud mental en la escuela'.
Leer

  • 21/03/2023
La RSS de Castelló celebra la II Fira de la Salut

La Salut Mental serà l’eix vertebrador d’aquesta trobada que reunirà a les entitats que formen les Xarxes Sanitàries Solidàries. El COPCV tindrà un stand des d’on informarem i posarem en valor la tasca que els i les professionals de la nostra disciplina realitzen cada dia des dels llocs de treball. A més, es realitzará la jornada formativa 'Desembolicant la nostra Salut Mental'.
Leer

  • 14/03/2023
La Psicología del Deporte aúna generaciones con el trabajo realizado en un Stand en la VI Carrera solidaria de la Facultad de Medicina de la UMH

Los y las profesionales del Grupo de Trabajo de Psicología del Deporte del COPCV-Alicante difunden entre las personas asistentes y participantes, la importancia de esta área.
Leer

  • 13/03/2023
El 32,2% de la población penitenciaria afirma haber tenido ideas de suicidio alguna vez en la vida

Esta es una de las conclusiones recogidas en la Encuesta sobre Salud y Consumo de Drogas en Población Interna en Instituciones Penitenciarias.
Leer