Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.

Aquest dijous, 23 de novembre, ens hem reunit amb la amb la nova directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Mª del Rosario Escrig Llinares. Andrea Ollero i Manuel Peretó, vicedegana i vocal de la Junta de Govern del COPCV, respectivament, han assistit a aquest encontre professional per tal de tindre un primer contacte i exposar alguns dels assumptes relacionats amb el nostre col·lectiu professional, més concretament, amb els psicòlegs i psicòlogues educatives, i la seua tasca en els centres educatius i Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM).

Aquests són alguns dels temes tractats:

  • Els representants dels COPCV li han traslladat interès per conèixer l’articulació de la proposta del pla de salut mental. Des del Col·legi també li hem fet l’oferiment de participar en la vertebració d’aquest pla entre Sanitat i Educació. En aquest punt, li hem comunicat i explicat les conclusions extretes de l’Estudi PsiCE (Psicologia basada en l'evidència en contextos educatius).
  • L’estat de la estructura organitzativa de l’orientació als sistema educatiu valencià.
  • La necessitat de regulació dels GPM com a serveis dins del sistema d’orientació educatiu.
  • El precís reconeixement de presencia de professionals de la Psicologia com a especialistes fonamentals dins de l’orientació. Hem remarcat que l’avaluació psicoeducativa és pròpia dels psicòlegs i psicòlogues. 

Valorem molt positivament aquesta presa de contacte i hem restat a disposició de la Directora General per a continuar tractant els temes plantejats.

 

M. Peretó, Mª R. Escrig, i A. Ollero durant la reunió (d'esq. a dta.).



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 05/04/2024
Mantenemos una reunión con la Vicepresidencia segunda y Conselleria de Servicios Sociales

El objetivo de este encuentro ha sido trasladar a la Generalitat y a esta Conselleria en concreto, la necesidad de que los profesionales de la Psicología estemos en el ámbito de los Servicios Sociales dado el valor añadido que aportamos.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 27/02/2024
Psicólogos educativos en todos los centros, una medida clave

Esta es una de las conclusiones relacionadas con el bienestar del alumnado en España, recogidas en el último informe PISA.
Leer