Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.

Aquest dijous, 23 de novembre, ens hem reunit amb la amb la nova directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Mª del Rosario Escrig Llinares. Andrea Ollero i Manuel Peretó, vicedegana i vocal de la Junta de Govern del COPCV, respectivament, han assistit a aquest encontre professional per tal de tindre un primer contacte i exposar alguns dels assumptes relacionats amb el nostre col·lectiu professional, més concretament, amb els psicòlegs i psicòlogues educatives, i la seua tasca en els centres educatius i Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM).

Aquests són alguns dels temes tractats:

  • Els representants dels COPCV li han traslladat interès per conèixer l’articulació de la proposta del pla de salut mental. Des del Col·legi també li hem fet l’oferiment de participar en la vertebració d’aquest pla entre Sanitat i Educació. En aquest punt, li hem comunicat i explicat les conclusions extretes de l’Estudi PsiCE (Psicologia basada en l'evidència en contextos educatius).
  • L’estat de la estructura organitzativa de l’orientació als sistema educatiu valencià.
  • La necessitat de regulació dels GPM com a serveis dins del sistema d’orientació educatiu.
  • El precís reconeixement de presencia de professionals de la Psicologia com a especialistes fonamentals dins de l’orientació. Hem remarcat que l’avaluació psicoeducativa és pròpia dels psicòlegs i psicòlogues. 

Valorem molt positivament aquesta presa de contacte i hem restat a disposició de la Directora General per a continuar tractant els temes plantejats.

 

M. Peretó, Mª R. Escrig, i A. Ollero durant la reunió (d'esq. a dta.).



Noticias relacionadas

  • 09/05/2025
VÍDEO Conferencia: ‘Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico’

VÍDEO Conferencia: ‘Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico’.
Leer

  • 02/05/2025
Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar (2 de maig)

Entrevista a Andrea Ollero, vicedegana del COPCV i psicòloga educativa: 'El paper dels psicòlegs i psicòlogues educatives dins dels centres escolars és fonamental per treballar amb l’equip directiu i professorat amb la identificació de relacions socials desequilibrades entre l’alumnat'
Leer

  • 29/04/2025
Conferencia: 'Los trastornos del neurodesarrollo: el impacto en la familia del diagnóstico'

El 6 de mayo, Ainhoa Aguado, técnico en Atención Temprana, realizará esta charla formativa en la Plataforma de Formación Online del COPCV. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 24/04/2025
GUÍA: Fichas de buenas prácticas para la atención a problemas de salud mental en Educación Secundaria.

Desarrollado por la Universidad de Navarra en colaboración con la Universidad Internacional de La Rioja UNIR- ITEI.
Leer

  • 23/04/2025
Psicólogos educativos en centros escolares: una necesidad señalada por niños, adolescentes, padres y educadores

Los niños/as, los adolescentes y las familias valoran muy positivamente la figura del/de la psicólogo/a, destacando las dificultades de acceso a esta ayuda profesional debido a los costes, los tiempos de espera y el estigma social.
Leer

  • 17/04/2025
GUÍA: Fichas de buenas prácticas para la atención a problemas de salud mental en Educación Primaria

Desarrollado por la Universidad de Navarra en colaboración con la Universidad Internacional de La Rioja UNIR- ITEI.
Leer