Reunió amb la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa

La salut mental i el benestar psicològic de l’alumnat, i aspectes de l’orientació educativa, centren la conversa professional entre les dos entitats.

Aquest dijous, 23 de novembre, ens hem reunit amb la amb la nova directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Mª del Rosario Escrig Llinares. Andrea Ollero i Manuel Peretó, vicedegana i vocal de la Junta de Govern del COPCV, respectivament, han assistit a aquest encontre professional per tal de tindre un primer contacte i exposar alguns dels assumptes relacionats amb el nostre col·lectiu professional, més concretament, amb els psicòlegs i psicòlogues educatives, i la seua tasca en els centres educatius i Gabinets Psicopedagògics Municipals (GPM).

Aquests són alguns dels temes tractats:

  • Els representants dels COPCV li han traslladat interès per conèixer l’articulació de la proposta del pla de salut mental. Des del Col·legi també li hem fet l’oferiment de participar en la vertebració d’aquest pla entre Sanitat i Educació. En aquest punt, li hem comunicat i explicat les conclusions extretes de l’Estudi PsiCE (Psicologia basada en l'evidència en contextos educatius).
  • L’estat de la estructura organitzativa de l’orientació als sistema educatiu valencià.
  • La necessitat de regulació dels GPM com a serveis dins del sistema d’orientació educatiu.
  • El precís reconeixement de presencia de professionals de la Psicologia com a especialistes fonamentals dins de l’orientació. Hem remarcat que l’avaluació psicoeducativa és pròpia dels psicòlegs i psicòlogues. 

Valorem molt positivament aquesta presa de contacte i hem restat a disposició de la Directora General per a continuar tractant els temes plantejats.

 

M. Peretó, Mª R. Escrig, i A. Ollero durant la reunió (d'esq. a dta.).



Noticias relacionadas

  • 23/07/2024
Participem en l'acte de graduació del Grau de Psicologia de la UV

Andrea Ollero, vicedegana del COPCV, informa dels serveis i recursos oferits pel COPCV a més de recalcar la importància de la formació també durant la pràctica laboral.
Leer

  • 19/07/2024
4ª Encuentros en la Fundación: VÍDEO - Maite Garaigordobil: ‘La psicología educativa en el bienestar, la prevención y promoción de la salud mental'

La FIDAP, en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España, organiza este espacio en el que prestigiosos profesionales de la Psicología española comparten sus conocimientos los jueves a las 19h.
Leer

  • 08/07/2024
El COPCV y la Asociación Española Contra el Cáncer Valencia se alían

Hemos firmado un convenio de colaboración para desarrollar acciones de promoción de la salud, divulgación de buenos hábitos y medidas de prevención contra el cáncer.
Leer

  • 03/07/2024
'Encuentros en la Fundación'. Maite Garaigordobil: '“La relevancia de la psicología educativa en el bienestar psicológico y en la prevención'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el 11 de julio a las 19:00h.
Leer

  • 18/06/2024
Mantenim una reunió amb el president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

Ambdues entitats coincideixen en la importància de que psicòlegs educatius estiguen dins el Sistema Educatiu Valencià.
Leer

  • 18/06/2024
VÍDEO - Jornada práctica sobre Inteligencia Artificial

Podéis ver las conferencias de Azucena García, directora del equipo de investigación Labpsitec de la UJI; Francisco García, del departamento de seguridad de la Subdirección General de Tecnologías de la Información y las Comunicaciones; la mesa redonda sobre ética con Francisco Arenas, profesor Titular de Filosofía Moral en la Facultad de Filosofía y Ciencias de la Educación, y Fernando Catalán, presidente de la Comisión Deontológica del COPCV. La jornada ha finalizado con la demostración práctica impartida por Manuel Peretó, vocal del COPCV.
Leer