Celebrades amb èxit les X Jornades Psicología, Educació i Municipi 'La innovació educativa des de l'àmbit comunitari'

Les jornada van incloure un emotiu reconeixement a la trajectòria professional dels companys Gaspar Izquierdo Ros i Isidre Mansanet Mansanet.

El dijous 12 de maig, es van celebrar en la Casa de la Cultura d’Alfarrasí les X Jornades Psicología, Educació i Municipi organitzades pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana i la Comissió d’Intervenció Municipal del COPCV.

Les jornades que enguany portaven el títol “La innovació educativa des de l’àmbit comunitari”, van ser el punt de trobada per a col·legiats, estudiants i professionals de l'àmbit municipal i educatiu, que van aprofitar per compartir i intercanviar experiències i coneixements i gaudir de les ponències i taules redones amb experts en diferents camps.

La Vicedegana 2a de la Junta de Govern del COPCV, Concepción Sánchez, va ser l’encarregada d’inaugurar l’acte que va aglutinar regidors i regidores d’altres pobles de la vall així com el Cap de Gabinet del diputat de l’Administració General i Transparència de la Diputació de València, José Luís Aragón i l’Alcalde de l’Ajuntament d’Alfarrasí, Federico Vidal qui va afegir a les paraules de benvinguda que li agradaria que des de la Conselleria d’Educació els escoltaren i dedicaren més recursos als gabinets “segur que seria millor per a tots i totes i la nostra societat milloraria en gran mesura”

(Concepción Sánchez, José Luís Aragón i Federico Vidal)

Esther Roca, Coordinadora de Formació Escola Inclusiva del Servici de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, va participar en la conferència “Educació i transformació social” que va estar presentada per Carles Vendrell, psicòleg Municipal de l’Ajuntament de Sueca.

(Carles vendrell i Esther Roca)

Andrea Ollero, vocal de la Junta de Govern del COPCV, va ser l'encarregada de presentar a Gaspar Izquierdo, psicòleg, pedagog i mestre, membre de l’equip de formadors en Comunitats d’AprenentatgeIsidre Mansanet, psiòleg i mestre, expert en formació de professionals i en educació inclusiva, que van desenvolupar la ponència “El model d’intervenció del Psicòleg Municipal”.

(Gaspar Izquierdo, Andrea Ollero i Isidre Mansanet)

Les jornades van servir de marc en l’acte homenatge que es va realitzar a estos dos psicòlegs, com a reconeixement d'una trajectòria professional en el camp de la deficiència auditiva, l’escola inclusiva, la formació de professionals i l’aplicació i desenvolupament de la psicologia en el context educatiu.

Entre altres mèrits cal destacar el canvi institucional i metodològic que promogueren i portaren endavant en la atenció socio-educativa de la persona sorda en l’antic institut de Sord-Muts i la seva transformació a l’actual Institut Valencià d’Audio Fonologia ( IVAF). Així en lloc de mantenir segregats en centre específic els alumnes sords, crearen noves estructures i programes utilitzant el paradigma d’escola integradora fent possible des d'aleshores, l'atenció dels alumnes sords en l’escola ordinària i en el marc social propi de cadascun d’ells.

En el camp de la formació destacar la intensa dedicació prestada als equips psicopedagògics municipals.

El reconeixement va estar a càrrec de la vocal del COPCV Andrea Ollero i va ser la Vicedegana 2a del COPCV, Concepción Sánchez, qui va fer entrega de la insígnia del Col·legi i el diploma acreditatiu.

( Federico Vidal, Isidre Mansanet, Concepción Sánchez, Gaspar Izquierdo i Andrea Ollero)

La jornada es va convertir en un acte emotiu que va servir també per fer pública la resolució del jurat de la “Convocatoria CIDAP 2016. Premi Fernando Lluch” per la qual es concedia el premi a Gaspar Izquierdo Ros i a Isidre Mansanet Mansanet.

Al llarg del dia, passaren per les Jornades diferents ponents com Daniela Martinez, i Anna Calvente, psicòlogues municipals del Gabinet Psicopedagògic de Mislata, Carmen Junquero, psicòloga municipal del Servei de Psicologia Comunitària i Educativa de Xirivella o Iolanda Torró, Doctora en psicologia i coordinadora de l’àrea d’educació de la SEPP.

Finalment la Jornada va ser clausurada per la Vocal del COPCV, Andrea Ollero i la psicòloga Municipal de l’Ajuntament d’Alfarrasí  Ana María Micó “des d'Esther en la inclusió educativa, fins a Isidre i Gaspar que han fet un recorregut per la psicologia i el treball dels gabinets municipals, així com les taules redones que han plasmat les experiències del seus treball fins arribar a la psicologia emocional i positiva de la mà de Iolanda. No em queda més que agrair la vostra assistència i animar-vos a continuar en totes les accions formatives que ens permetran millorar personal i professionalment”.

(Personal de l'organització de la Casa de la Cultura d'Alfarrasí, Federico Vidal, Ana María Micó y Andrea Ollero)

Pròximament es podrán veure els videos de les X Jornades Psicologia, Educació i Municipi 'La innovació educativa des de l'àmbit comunitari' en el canal Youtube del Col·legi Oficial de Psiòlegs de la Comunitat Valenciana https://www.youtube.com/user/COPCV

 

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 22/04/2024
Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 22/03/2024
Conferencia de presentación del Programa TEI: prevención de la violencia, acoso y ciberacoso

Sus coordinadores han presentado en Valencia, este programa que implica a la comunidad educativa dándole un lugar protagonista al alumnado.
Leer

  • 22/03/2024
Psicología Educativa

Espai web de la Psicologia Educativa
Leer

  • 21/03/2024
Más psicólogos educativos: una necesidad prioritaria

Según la Asociación Americana de Psicología.
Leer

  • 07/03/2024
VÍDEO - 30ª Jornada profesional COPCV 'Importancia de la IA en la actividad del profesional de la Psicología: retos y dilemas'

facilitamos el vídeo completo de este evento profesional realizado el 2 de marzo en la ciudad de València.
Leer