Reunió amb la Fundació Le Cadó contra el càncer de mama

És important comptar amb atenció psicològica durant un procés cancerigen. Per això, en aquesta trobada, hem acordat treballar conjuntament per la figura del psicooncòleg/a.

El càncer és una de les principals causes de morbimortalitat a nivell mundial, amb aproximadament, 9,9 milions de morts (OMS 2022; SEOM 2023). El càncer de mama és el més freqüent en les dones tant als països desenvolupats com als països en desenvolupament (OMS 2020), i s'estima que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seua vida.

Sabem que el diagnòstic oncològic i els seus tractaments afecten i deixen seqüeles psicològiques punt a les dones que ho pateixen com al seu entorn més pròxim. D'ací, la importància de la Psicologia i els seus professionals en aquest àmbit. La Psicooncologia tracta de donar resposta a les necessitats psicològiques i emocionals que sorgeixen en la pacient focalitzant-se en la psicoeducació, el counselling, el mindfulness i la psicoteràpia.

Ahir, 20 de juliol en la seu del COPCV-castelló, Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, vicedegana 3ª i vocal del COPCV, respectivament, es van reunir amb les persones responsables de la Fundació Le Cadó contra el càncer de mama, Susana Pérez i Pepe Cidoncha. L'objectiu d'aquesta trobada és establir sinergies i unir-se per a donar visibilitat a la nostra professió i a la psicooncologia.

 

 Noticias relacionadas

  • 10/06/2024
Profesionales, pacientes y familiares piden que se apruebe la especialidad de Psicooncología y Psicología Paliativa lo antes posible

El tratamiento psicológico especializado debe estar integrado, según los expertos, en el cuidado habitual de todas las personas afectadas por el cáncer como un elemento de calidad asistencial.
Leer

  • 24/05/2024
Presencia de la Psicología valenciana en el festival 'Somos familia' de Castellón

Dentro de este evento, el COPCV ha organizado la mesa redonda 'Familias Siglo XXI: Parentalidad positiva, Legado familiar y mediación'
Leer

  • 21/05/2024
Firmamos un convenio de colaboración con la Asociación Alicante Contra el Cáncer

Aunamos esfuerzos para mejorar la atención y el asesoramiento de pacientes, familiares y la formación de los profesionales de este ámbito.
Leer

  • 20/05/2024
Realizada la jornada sobre violencias sexuales contra las mujeres

El evento, desarrollado en Castelló el 16 de mayo, ha servido para abordar de manera amplia y completa esta temática. Las diferentes intervenciones han posibilitado acercarnos a esta problemática desde el punto de vista psicológico, legal y social.
Leer

  • 16/05/2024
HUI, 16 de maig, la seu de Castelló del COPCV romandrà tancada

El 16 de mayo la sede de Castellón del COPCV permanecerá cerrada.
Leer

  • 13/05/2024
Guía práctica para la intervención en crisis suicidas

Editada por el departamento de salud del País Vasco (2024).
Leer