Reunió amb la Fundació Le Cadó contra el càncer de mama

És important comptar amb atenció psicològica durant un procés cancerigen. Per això, en aquesta trobada, hem acordat treballar conjuntament per la figura del psicooncòleg/a.

El càncer és una de les principals causes de morbimortalitat a nivell mundial, amb aproximadament, 9,9 milions de morts (OMS 2022; SEOM 2023). El càncer de mama és el més freqüent en les dones tant als països desenvolupats com als països en desenvolupament (OMS 2020), i s'estima que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seua vida.

Sabem que el diagnòstic oncològic i els seus tractaments afecten i deixen seqüeles psicològiques punt a les dones que ho pateixen com al seu entorn més pròxim. D'ací, la importància de la Psicologia i els seus professionals en aquest àmbit. La Psicooncologia tracta de donar resposta a les necessitats psicològiques i emocionals que sorgeixen en la pacient focalitzant-se en la psicoeducació, el counselling, el mindfulness i la psicoteràpia.

Ahir, 20 de juliol en la seu del COPCV-castelló, Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, vicedegana 3ª i vocal del COPCV, respectivament, es van reunir amb les persones responsables de la Fundació Le Cadó contra el càncer de mama, Susana Pérez i Pepe Cidoncha. L'objectiu d'aquesta trobada és establir sinergies i unir-se per a donar visibilitat a la nostra professió i a la psicooncologia.

 

 



Noticias relacionadas

  • 02/05/2024
Participem en la nova edició de la Fira de la Salut de Castelló

Un any més, les Xarxes Sanitàries Solidàries, subratllen la importància de la salut mental posant el focus en els projectes de cooperació i d'ajuda humanitària.
Leer

  • 26/04/2024
Entrevista a la psicóloga clínica, Verónica Guillén: El TLP provoca gran sufrimiento en los pacientes y en su entorno

De ahí que el Programa Family Connections esté enfocado en ofrecer psicoeducación y formación en habilidades de regulación emocional a las personas más cercanas a los pacientes con Trastorno Límite de Personalidad.
Leer

  • 04/04/2024
¿Cómo gestionar el cáncer en el ámbito laboral?

El cáncer constituye hoy en día un importante problema sociosanitario a nivel mundial. Se estima que uno de cada 2 hombres y una de cada 3 mujeres tendrá cáncer a lo largo de su vida.
Leer

  • 21/03/2024
Psicooncología y oncogeriatría, apoyo fundamental en pacientes con cáncer

Roche analiza en GU Spot el papel de estos profesionales en el abordaje de los pacientes oncológicos
Leer

  • 15/03/2024
Entrevista a Carmelo Hernández, psicólogo: 'las sectas, en la captación y adoctrinamiento, propician la desestructuración de la personalidad'

Recientemente, en alicante, se ha celebrado el 'IX Encuentro nacional sobre abuso psicológico y sectas'. El asesor del COPCV, ha participado en su inauguración.
Leer

  • 12/03/2024
Expertos muestran su apoyo a la especialidad en Psicooncología

Desde el momento del diagnóstico, las personas enfrentan una montaña rusa emocional que incluye miedo, ansiedad, tristeza e incertidumbre sobre el futuro.
Leer