Assistim a la Jornada de Justícia Juvenil organitzada per la Direcció d'Infància i Adolescència

Josefina Carboneras, vicesecretària del COPCV, destaca la importància d'esdeveniments com este que permeten posar en comú experiències professionals de l'atenció socioeducativa.

La Direcció General d'Infància i Adolescència ha celebrat una jornada sobre Justícia Juvenil orientada als professionals de l’àmbit socioeducatiu. En esta activitat, realitzada en València el 28 de novembre, s’han desenvolupat diverses taules de treball, com a espais “de reflexió i anàlisi sobre la justícia juvenil en la Comunitat Valenciana”. Estes han sigut les matèries tractades:

1. Protocols d'actuació de les residències socioeducatives en l'atenció del nou model.

2. Funcions dels equips educatius de les residències socioeducatives.

3. Òrgans de participació com a element de promoció de la igualtat en l'àmbit residencial

socioeducatiu.

4. Programes d'activitats en les residències socioeducatives.

La presència del/la professional de la Psicologia en este àmbit és fonamental com també ho és, la seua formació constant per tal de respondre a les situacions actuals. Josefina Carboneras, vicesecretària del Col·legi, va estar present durant la inauguració i la ponència ‘L'execució de mesures judicials en la Comunitat Valenciana: claus per al debat’, impartida per Conrado Moya Mira, assessor del Síndic de Greuges.

 

 

 Noticias relacionadas

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer

  • 16/05/2024
Participamos en el Festival 'Somos familia' de Castelló

Se desarrollará el sábado 18 de mayo, en la plaza Huerto Sogueros de 9:00 a 14:30 horas con actividades y charlas. El Col·legi ha organizado la mesa redonda (10h.) 'Familias Siglo XXI: Parentalidad positiva, Legado familiar y mediación'.
Leer

  • 13/05/2024
II Jornada ‘El profesional de la psicología en el marco de los servicios sociales de la Comunitat: del contrato programa a la estructuralidad'

El 24 de mayo se celebra en Valencia, esta jornada de Psicología de la Intervención Social con el objetivo de propiciar un espacio de intercambio profesional. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 09/05/2024
Jornada de formación sobre las violencias sexuales contra las mujeres

El 16 de mayo en Castellón, se celebrará esta jornada organizada por el COPCV, con la colaboración de la Subdelegación del Gobierno y la FIDAP. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 09/05/2024
El COPCV forma parte del Consejo Valenciano de Inclusión y Derechos Sociales (CVIDS)

El CVIDS se ha constituido esta semana en un acto en el que han tomado posesión como integrantes del mismo, nuestra vocal, Purificación Párraga, y el asesor, Salvador Almenar.
Leer